MENÜ
 • Yonderboi a legkeményebb kritikusa önmagának

  A Balaton Sound egyik rendhagyó koncertje lesz Yonderboi produkciója, aki feltűnően ritkán viszi munkáját színpadra. Lemezei kiadását sem nagyolja el, tizennégy év alatt három albumot jelentetett meg a tökéletességre törekedve.

  Fogarasi Lászlót szinte csak saját művészi szabadsága vezérli. Első lemezét még a gimnáziumi évek alatt hozta létre, és azóta munkáit egyenesen világszínvonalúnak tartják.

  „Szeretem körüljárni a munkáimat alaposan, mielőtt kiadom a kezeim közül. És azt hiszem, én vagyok a saját munkám legkeményebb kritikusa is egyszemélyben. Az autodidakta utat, amit választottam, minden előnyével és hátrányával együtt nagyon élvezem. Úgy érzem, hozzám alkatilag ez passzol, és a mai napig képes vagyok így a fejlődésre, új dolgok elsajátítására. Lehet, hogy a hagyományos tanuláshoz képest ez ingatagabb talaj, viszont megmarad a felfedezés öröme.“ – magyarázta Yonderboi a HVG-nek adott interjújában.

  A zenész sosem vágyott kifejezetten hírnévre, díjakra vagy sikerre. Alkotásainak célja az önkifejezés és a hitelesség. – „Álmodni sokkal, de sokkal izgalmasabb dolgokról szoktam, semmi köze címlapokhoz vagy díjakhoz.“ – mondta. „Egyébként előadók személyisége és szerzeményeik hangulata szerint hallgatok zenét, nem üzleti kategóriák alapján. És az sem érdekel, ha az illető zenész vagy énekes technikailag nem tökéletes, a lényeg az, hogy a hangulatot, üzenetet hitelesen tudja tolmácsolni.“

  Idén szerencsések lehetünk, mert Yonderboi három fesztiválfellépéssel is készül az elhanyagolt rajongóknak. „Hajlamos vagyok elfelejteni, hogy az élő fellépések során nagyon nagy energiák mozdulnak meg, amikre ugyanúgy szükség van, mint a stúdióban eltöltött magányos időszakra. Ennek ellenére mégsem tudok igazán rabjává válni a színpadnak.“ – vallotta be. A Balaton Soundon mindenesetre részesei lehetünk egy különleges ember rendhagyó fellépésének.

  Forrás: HVG

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon