MENÜ
 • X-Faktor – Vigyázz, kész, döntő…

  Az újabb versenyző kiesésével teljes lett a 2012-es X-Faktor döntőseinek sora

  A szokásos bevonuló után kicsit már több idő maradt mentorok marketingjére. Ma az utolsó négy versenyzőtől két-két dalt hallhattunk megspékelve egy közös produkcióval is. A négy mentor közül már csak kettő van, akinek mentoráltja versenyben van, ám mind a négyen hosszasan ecsetelték, mennyire nehéz dolguk lesz a végső döntésnél.

  Csobot Adél robbantotta fel először a színpadot, legalábbis Malek Miklós szerint. A cukkendrol megint működött, ráadásul éneklés közben nyomott egy tangót is, mikrofonnal a kezében. Nem volt rossz, igaz, az éneklésen van még mit csiszolni, de nyoma sincs a kezdeti negatív véleményeknek. Színpadra termett, nincs kétség, ahogy afelől sem, hogy elég jól kipofozták a majdnem-döntőig. Geszti szerint néha vattacukor, ám kétség kívül töltelékkel. Tetszős.

  Oláh Gergő a héten Mikulást játszott a gyermekeinél, minden hétre jut valami személyes, amivel tuningolhatják a szavazatokat. Bár a dalon kívül nem sok szükség volt tuningolásra, hisz Gergő azt is megmutatta ma, milyen plusz van benne még. Olyat tett – Geszti Péter szerint – amit még a 2012-es Faktorban senki, saját magát kísérte zongorán. Letisztult, egyszerű, a vélemények egybehangzóan pozitívak voltak. Tetszős.

  Szabó Dávid tolt egy Oroszlánkirályt, miután a héten leszinkronizálták a létező összes állatot a rajzfilmből. A dalhoz képest kevés negatív kritikát kapott, bár abban egyet értettek a mentorok, hogy az eleje kissé erőtlenre sikerült. Kevésbé tetszős.

  Antal Timi kisfilmjéből kiderül, a 18 éves lány nehéz időszakon esik át a magánélet terén. Párjával szünetelnek, mesélte könnyeivel küzdve a lány még a héten mentorának a próba során, aki kapott az alkalmon és szájába adott egy ex-Faktoros, a vukos lány Szerelem mért múlsz című dalát. El is énekelte Timi, mindent beleadott, amit csak tudott és érzett. Megosztotta a mentorokat, bár a nézőknek tetszett. Geszti Péter kezdte a szokásosat, kevés az érzelem, a kicsi lány megérkezett óriási hanggal, ám nincs mögötte igazi érzelmi töltet. Pedig van. Mikor máskor énekelhet hitelesen valaki szakítós számot, ha nem akkor, amikor tényleg szakítós hangulata van? Miki beszólt Gesztinek, ahogy Feró is. Megosztós.

  Kis szünet, pH-érték, nézzük vissza, mi volt eddig, nem rossz a felhozatal. Következő felvonás, mert rádupláz ma mindenki.

  Gergő nyitotta a sort a szokásos szinttel, magasan verte a többieket megint. Geszti megint beszólt, kis szócsata volt, aminek talán nagyobb jelentőséget tulajdonítottak, mint Gergő szokásos színvonalának. Tetszős-megosztós.

  Adél John Lennont idézte az Imagine-nel, ám a mentorokat meglehetősen megosztotta. Az első körben mindenki ellőtte a like-ot, most már tisztességgel kapott lefelé fordított hüvelykujjat is.
  Dávid ma kissé fenyegetően énekelte, hogy “Megtalállak még!” Jó kis retro-fíling volt a színpadon, ám Mikinek az egyveleg annyira nem tetszett. “Nem ért rá a mentorod?” – vágott vissza Miki Gesztinek. Keresztes Ildikó szokás szerint kozmetikázott, “Lehet, hogy voltak benne hiányosságok…”, persze, persze, voltak. FLM-Takács Nicolas mix, kevésbé tetszős.

  Antal Timi zárta a második kört,ó az All by myselffel. A csöpp csajt felrakták a lépcső tetejére, ám a ruhájának teteje inkább IFA-sorfőrös, mint szuperprodukciós. Hang van, taps van, fütty van. Feró megosztott, Ildikó hidegrázott, ám még mindig hiányolták az érzelmet. Geszti most megemberelte magát és megtalálta az érzelmet benne, Malek Miki pedig dicsőített. Tetszős.

  Nagy a nyomás, a mentorok véleményére viszont 4 versenyző mellett volt idő. Aztán “kell még valami, amit nem feledek el”. A közös szám, ám nem ez lesz, amit tényleg nem felejtünk el.  A színpad tele, de a táncos több, mint a versenyző. Húzzuk az időt, visszajátszások, extra produkció, aminek “mikor” lesz vége, de egy a lényeg, ki nem lesz benne a döntőben…

  Szavazás lezárult, körmünk lerágva, Nóri húzza az időt. Antal Timi bent, Oláh Gergő bent, a többi nem számít. A harmadik döntős vagy Adél vagy Dávid lesz, mondhatnám lényegtelen, de azért nézzük.

  Dávig lírai dala talán a legjobb, amit valaha hallottunk tőle ebben a műsorban. Ez az, ami igazán jól áll neki, nem úgy, mint Adélnak. A cukkendroll most elmaradt, nehéz dal, nem a legjobb választás.  A döntés a mentorok kezében. Utoljára döntött a mentornégyes, vagyis nem döntött. Két szavazat ennek, két szavazat annak, a nézők szerint pedig aki hazamegy, az Szabó Dávid. Megvan a három döntős, Timi, Gergő és Adél, Dávidtól pedig könnyes búcsút vettek.

  Jövő héten utoljára, ahol minden kiderül.

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon