MENÜ
 • X-Faktor – Az ötödik döntő

  Újabb rész, újabb drámák, újabb kritikák - Itt az X-Faktor ötödik döntője

  Jaj nagyon vártuk már a szombatot, leginkább persze a magyar média következő X-Faktort érő kritikái miatt, de azért is, mert itt egy újabb esély arra, hogy a televízió bemutassa, hogy tud ez jó műsor is lenni.

  Ördög Nóri szerint rengeteget dolgoztak, jön Muri Enikő is sztárfellépőként és jön az őszinte, kiabáló, marakodó zsűri is. Nóra nem csak azt vállalta be a héten, hogy kiírja, hogy terhes, hanem egy alapos dauert is, ami nem a világ legjobb ötlete volt, de ez legyen ma a legnagyobb baj. Hiszi, hogy lesz itt ma színvonal, biztosan az eddig a show-ra gyenge prédaként tekintő vérszomjas kritikusok is.

  Ildikó hajótöröttnek érzi magát, Geszti ma dicsérni fog, nem temetni, Malek viccelődik, hogy Feró felvette az ingjét véletlenül, jaj de vicces, Feró meg kávét kér, depis napja van, de majd Ildikó megvigasztalja és övé a legjobb csapat. A főszereplő a pénz, amit lehet nyerni, tudjuk meg a terhes Nórától.

  Indul a show, Szabó Dáviddal, aki mindig tiszta és most összegyúrja a tapasztalatait.

  Hangosítanánk a tévét, ha segítene, de hang se így se úgy nem lesz. A koreográfiára jobban figyeltek ezen a héten, mint a hangok eltalálására érzésünk szerint, legalább vitték volna el egy karaoke-bárba, hogy meg is tanulja a dalt. Persze a táncos trükkök azok mennek, kár hogy ahhoz kellene, hogy a dal előadásmódjának is legyen energiája. Mennyire kínos, mikor a taps hangosabb, ugye? Mindegy, a zsűrinek biztos tetszett. Ildikónak tényleg, dicséri a táncot, mást nem is lehetne. Feró szerint káprázatos a produkció, még a depije is elmúlt. Malek is odavan, mert újszerű volt. Hát… Geszti kisfiamozik és hangulat-csinálásáról beszél. Hát…

  Ildi versenyzője jön, Zámbó Krisztián, aki annyira de annyira meg akar felelni… Lassan idegösszeroppanást kap, igaz, mi is. Zámbó fél az ismeretlentől. Például a tiszta hangoktól?

  Bon Jovival jön a Krisztián és már most fáj. És fáj is tovább. Semmi tiszta hang, semmi energia. A háttérvokál jó volt. Ami nem Krisztián. Ugyebár. Feró el van ájulva, szerint Zámbó energikus és végre jó volt. Nem. Malek szerint sok munka kell még ide. Végre. Gesztinek tetszik Krisztián haja, de még pontosítani kellene. Ildikó üvöltözik, szerint jó volt, dinamikus volt, eddigi legjobb volt és köszöni. Mi nem. Krisztián örül, hogy legalább már úton halad. De… Itt már nem teljesíteni kellene, hey?

  Malek Csobot Adélja jön. Akit mindenki utál én nem tudom, semmi bajom vele. Találkozott a rajongóival és nem tud muffint sütni, csak anyuval. Hajj.

  Itt egyelőre nincs baj, még a hangok is a helyükön van, ami örvendetes. Na majd kap ezért. Csak ne nézne folyton mindenki a kamerába. A nagy hangoknál azért komoly problematikákba ütközik, legalábbis kiéneklés helyett inkább suttogja őket. Jaj de túlnyújtott ez a mosoly. Szép volt de brutális snassz. Geszti Péter szerint Adélt csak szeretni szabad. Kisiklott néha, de hát ez ugye itt nem baj. Szép és kedves volt. Ennyi. Ildikót nem érdeklik a hangok. Ildikót nem érdeklik a hangok. Ildikót nem érdeklik a hangok. Feró a tisztelet hangján szólal meg, de reméli látja még azt a régi bolondot. Malek örül, hogy Adél visszahozta a tiniszerelem tisztaságát. Slusszban Ördög Nóra terhesen muffinért könyörög. Sikertelenül. Háhá!

  Keresztes Stone-nyja jön, akit Ildi haza akart küldeni, mennyire kínos.

  A farmerbe öltözött Stone esetlenül mozogva kezd korosztálya karikatúrájává válni, mennyire kínos. Itt az ősmagyar erő ám, igazi Deák Bill Gyula-utánzat. Legalább van valami hang itt, Keresztes majd ki is esik a székéből. Volt a végén kinyújtott hang, megy is a dicséret. Malek dicsér, jó volt az energia, Feró a többieknek beszólva dicsér, Geszti szerint százzal el volt találva ez a dal. Keresztes nem tud halkan beszélni, de köszöni szépen, mindenki erre várt.

  Malek érkezik, Antal Tímea, aki törékeny lány, nagy hanggal.

  Timi a múltkori részt magasan vitte, mégis őt kritizálták a legjobban és most is piszkálják, de hogy miért, érthetetlen. A ruha telitalálat. A hangok néhol nem, kellett teletömni a fejét. Hát, bár eddig elbűvölt minket, most nem jó szegény Tímea. Talán mégis kap dicséretet. Megjegyezzük, eddig megint ő volt a legjobb. Ildikó szerint ez műanyag szenvedély volt, de jó volt. Feró szerint a lány feltöltődött és volt itt érzés. Öhm, hangok? Geszti szerint őrületes volt az energia. De a hangokat ő végre kritizálja, tudja is miért – mert ők zavarták meg. Malektól puhább dalt kér. Malek szupersztárt látott a színpadon és nagy dolognak tartja Timi előadását. Megint az érzelemről szólt minden a zsűrinél.

  Következik a friss házas Fehér Zoltán, akinek intrója nem is szólt másról.

  Atyaég! Élő zene! Olyasmi. Hát itt most minden rendben van, bár az erőtől most sem durran szét a készülék. Nagyon megy a kamerába nézés, bár a végén ez is rendbe jön. És még a kieresztett hang is szép. Felállított gallér rulez. Feró dicsér. Keresztes üvöltözik és majdnem elájult. Tetszett neki. Malek szerint ebben a dalban több lehetőség van. Geszti szerint Zoltán megérkezett a zenébe. Mondjuk ez az ötödik adás, ideje volt.

  Geszti jön Oláh Gergővel, akitől múltkor felrobbant a ház.

  Megint jön néhány ember hangszerrel és Oláh Gergő akinél nulla hamis hang van, nagy is az üdvrialgás, Malek mosolyog mint a tejbetök, imádta. Ildikónak ez jobban tetszett, mint a múltheti, főleg az őszinteség miatt, egyszerűen nagyszerű volt. Nagy Feró is dicsért, szerinte büszke lehet Gergő a teljesítményére. Geszti a fantasztikus szóval dobálózik, igaza is van. Gergő felüdítő volt, na! Nóra nem tud hozzá mit fűzni, mi sem! Bravó.

  És jön Feró utolsóként, a Like nevű értelmezhetetlen trióval.

  Itt is van a színpadon a három rendkívül eredeti nő, akik nagyon komolyan veendők. Rossz érzés, ha egy énekes hamisan énekel, de ha három teszi azt, az már armageddon. Mindegy, ők boldogak láthatóan, Ildinek meg – ahogy ma mondta – úgysem számítanak a hangot. Az RTL próbálta egy kis görögtűzzel feloldani ezt a best-friends-forever szerű zavart, kevés sikerrel. Mindenki őrjöng, rejtély miért. Geszti Petra lábát és a lányok boldogságát dicséri, ő jól érezte magát. Malek szerint a végére összeforrt az egész. Keresztes örül, mert végre először érzi, hogy egybe kezdenek lenni a lányok. Ez igaz is, de-ez-az-ötödik-adás.

  A két párbajozó nagy-nagy izgulások után: Fehér Zoltán és Kovács László Stone.

  Jön a nagy döntés, vajon ki esik ma ki? A döntés első körben a mentoroké. Geszti dicséri Stone-t, de szerinte Zoltán előrébb jár, ő egy másik, magasabb kategória. Így Stone-t küldi haza. Ildikó jön, könyvelhető az eredmény. Stone-t dicséri, milyen jó vele dolgozni a kora ellenére, Fehér Zoltán tiszteli, egyikőjüket sem érti, miért állnak is. Fehér Zoltán szerinte példamutató, Ildikó mindkettőt szereti, Ildi elsőként veszi meg Zoli lemezét majd, de nem hagyhatja saját versenyzőjét. Zolit küldi haza. Malek nehezen dönt, senkit sem küldene haza. Stone-nak technikailag nem kell többet mutatni, Fehér pedig szerinte a párbajokon énekel igazán jól. Fehér Zoltánt küldi haza, a műsorban kell szerinte jónak lenni. Ferón van a döntés, Stone szerinte eddigi legjobbját nyújtotta, a párbaj dala is tetszett neki. Feró Malek Miklósnak ad igazat, ő is úgy érzi, hogy Fehér Zoltán a párbajon teljesít jól. Szerinte nehéz összehasonlítani, más-más technikáról van szó. De Fehér Zoltán küldi haza.

  Ezzel az X-Faktor 2012-es szériájától Fehér Zoltán búcsúzik.

  Nézzétek meg interjúnkat Fehér Zoltánnal még az indulás időszakából – és itt többi interjúnkat az X-Faktor sztárjaival.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon