MENÜ
 • X-Faktor – az első döntő

  Eljutottunk ide, elkezdődött a 2012-es X-Faktor első élő adása és az az este, mikor kiesik az első versenyző.

  Keresztes Ildikó már a sírást emlegette, így nagy könnyekre számíthatunk. Nagy Feró egyik mentorált csapatával, a J.P.Z.-vel kezdünk.

  P.J.Z. 

  A fiúk egy Black Eyed Peas slágerrel kezdenek, vagy a hangosítás a rossz, vagy maga az előadás. A raprész borzalmas, az ugrabugrálás komikus a sylingot pedig nem értjük, az arcfestés pedig már kész rejtély. Geszti szerint ilyen még nem volt a stúdióban, a kérdés, hogy milyen. Azért a BEP nem olyan forradalmi zenei stílust képvisel. Jöjjön a zsűri, akiknek az egész nagyon tetszett természetesen, főleg az energiát dicsérték, bár az artikuláció még alakulhatna. Itt van az őszinteség aligátora is, jaj!

  Malek versenyzője jön, Kavaka Andrea, aki szerint villanyórát leolvasni. Szeret segíteni az embereken.

  Kvaka Andrea

  Elkezdődött a nagy kamerábanézés is, az X-Faktor egyik ismérve. Andrea sztriptíztáncos-mozdulatai nagyon eredetiek, bár legalább betölti a színpadot, még ha a hangok nincsenek is annyira a helyükön. Néha kicsit ijesztően néz az objektívba, ha a villanyórák is ezt a pillantást kapják, sajnáljuk őket. Feró gratulál, már rock királynőjének nevezi Andreát. Ildikó megijedt, hogy túl tiszta a lány, de aztán “lekoszosodott.” Nagyon tetszett mindenkinek, de ez a tekintet fenomenális.

  Fehér Zoltán jön, Geszti mentoráltja, akinek a tavalyi műsor első adásával új élete kezdődött. Mindent egy lapra tett fel tavaly, most azért okosabban csinálta, amúgy öltönyben utazik.

  Fehér Zoltán

  Zoltán lassú dallal érkezik piros sálban. Szép kitartott hang a végén, eddig ez volt a legjobb. Ildikó imádja is a fiú lelkét és imádja, amit csinál, de azért kicsit többet vár még a toroktól. Feró örül, hogy már nincs megfelelési kényszer, Malek szerint pedig nem kellene annyira udvariasnak lenni. Geszti bátorságot vár. Ördögh Nóra pedig előveszi a kislánytémát, jönnek is az első könnyek, kellett fél óra hozzájuk.

  Szünet után Keresztes Ildikó mentoráltja jön, Kovács László Stone

  Kovács László Stone

  Folytott hanggal és epilepsziás táncosokkal jön a Zanzibar slágerével Stone, aki nem örülhet jó kritikáknak. Többet vártak tőle, bár Keresztes örül, hogy bebizonyították, hogy a kor nem minden. Stone elmondja, hogy erről beszélt – nem tökéletes. Ördögh Nóra ledobja a cipőjét, hogy felérjen a versenyzőhöz és felhozza azt a kritikát is, hogy ez egy nyugdíjas előadás volt.

  Malek Miklós Antal Tímeája jön.

  Antal Tímea

  Tímea Timi lett, erre majd figyelünk. Ő is erősen néz a kamerába, itt ez a divat, de ezt már rég tudjuk. Középszerű az előadás, bár a végén szépek a kieresztések, talán a számválasztás volt a baki. Jöjjön a zsűri! Keresztes minibombának nevezi a lányt és arra kéri, hogy szabaduljon fel. Feró szerint a lány veszélyes, inkább fogja vissza magát de elárulja, hogy miatta szereti az idei X-Faktort. Geszti örül a tegező viszonynak, Malek pedig megköszöni. A lány tényleg kicsi, Nóra mellett látszik. Timi várja az sms-eket.

  Feró bizonyíthat újra, jön a Lájk!

  Lájk

  Kelly Clarkson Stronger (What Doesn’t Kill You) című dala jön, óborzalmas, de tényleg horrorba illő kiejtéssel, nem is értjük, miért angol nevük van. Dázönt! Hát az együtténeklés annyira nem megy, ahogy az előnyös öltöztetés sem. Dázönt! Sztongör! Ahogy a nagykönyvben fonetikusan le van írva. Gesztit néha elkapta a pillanat. Néha. Keresztes szerint ez tele volt erővel. Dázönt! Petra felhúzza a csapatot. Feró csak gratulálni tud. Hát megint mi vagyunk a gonoszak.

  Keresztes Ildikó mentoráltja, Zámbó Krisztián jön, aki családjáról mesél többek között, nem mintha nem tudnánk honnan jött.

  Zámbó Krisztián

  Az angol kiejtésért itt is körmös járna egy nyelviskolában és az elején a hangok sem jók. Az Incomplete energiájából semmi sem jön elő, könnyes szemek betekintenek… a kamerába. Kis fogadás a társasággal: legalább két mentor megemlíti Jimmyt. A hangkieresztéseknek eddig örültünk, itt ez annyira nem volt jó ötlet. Jönnének a könnyek, de nem jönnek. Na majd öt perc múlva. Malek szerint kisiklott ez pár helyen, de a hangja azért nagyon szép… Feró szerint nem volt jó a dalválasztás, Keresztes szerint de! És csak egy helyen siklott ki. Geszti szerint nem kell ide több teher, lazítson. Ildikó is kezd őszinte lenni. Ha! Első Jimmy-említés is megvolt. Jön Ördögh Nóri, aki bevallatja, hogy Krisztiánnal hogy ez nem volt jó. Dühös is. Sajnos csak egyszer hangzott el az apa.

  Következő versenyzőnk, a Spirit, akikkel Nagy Feró foglalkozik, akik mindent megosztanak egymással, nyammmi!

  Spirit

  Végre egy jó kiejtés és a kameranézés is a helyén van. Na, ők együtt jól énekelnek, pedig tőlük vártam keveset. A Lájknál jobbak, jön is az együttes döntés a társaságban. A táncot nem nagyon tudjuk hova helyezni. jobb ők mint az eddigiek, bár mintha egy ein bisschen energia hiányozna. Na nézzük a zsűrit! Ildikónak természetesen tetszik, jól állnak egymáshoz, helyenként szerinte még nyersek, de van itt perspektíva. Geszti szerint édesek, ez a legnagyobb előnyük. Feró dícsér és dícsér és dícsér, szerinte ez volt a legjobb produkció. Szerintünk is. Várják az sms-eket. Spirit s-el!

  Geszti Péter jön, vagyis versenyzője, Oláh Gergő, aki először van jó helyen.

  Oláh Gergő

  A kiejtés itt is tökéletes végre valahára. Hm. Ez jó! Gergő az első, aki tényleg viszi az energiát a színpadon és még táncolni is tud! Végre értelemet nyernek a háttértáncosok is. Ez az előadás maga a dinamika. A lányok mellettem tapsikolnak, hogy ez de jó és igazat is kell adnom nekik. Hangkieresztés helyén volt. A zsűri állva tapsol, azt hisszük, Gergő vitt ma mindent.  Keresztes nem is tudja mit mondjon, annyira jó volt. Hát tényleg, mi is imádtuk. Gergő várja a szavazatokat!

  Malek érkezik Csobot Adéllal, akiben igazán hisz a mentoráltja és így ő is magában

  Csobot Adél

  Hát a styling valami borzalmas, de koncentráljunk a hangra. Bár mindenki izzított arra, hogy rossz lesz, de ez igazából jó. Hiányzik a tánckar, szól a kritika. A csipőmozgás nagyon megy és itt is van a tánckar, fiúk, lányok, mindenki. Nagyon izgalmas. Egy szinten tényleg. Nem tudom mi a baja az embereknek ezzel a lánnyal, tök jó a hangja. Nagy kitartás nem volt, nem is kell mindig, bravó. Jöhet a zsűri! Geszti örül, hogy megmutatta, hogy nem csak egy kis nyünyüke és a lány tud valamit. Keresztes azt ajánlja, hogy tegyen a fanyalgókra és a lány a végére megmutatta magát. Feró imádta, isteni volt. Malek örül, hogy elhozta Csobot kisasszonyt az élő showba. Adél azt ígéri, kicsit több lesz.

  Geszti versenyzője jön, Szabó Dávid, a lányok kedvence, aki a szüleinek köszönheti, hogy itt lehet. Amúgy kopaszodik.

  Szabó Dávid

  Dávid visszafogja hangját a Hero közben. Szépfiú szépfiút ad elő. Hol itt az x-faktor, az extra, hangzik a kérdés. Lehet, hogy csak a külsőben? Az energia nagyon elveszik, pedig Iglesias sem a nagy hangokról lett híres. Kitartás gyönyörű volt, volt egy plusz pont is nem. Felállás a zsűritől, Keresztes akarja megvenni az első jegyet a koncertjére a fiúnak, majdnem folynak már a könnyek, “neharaguggyá”. Feró szerint ez egyszerű és nagyszerű. Geszti örül, hogy a fiú kitárta a lelkét. Nóra szerint a fiúnak sikerült kigombolnia magát, ezt megígérte neki is, köhömm. “BARNA A NADRÁGOD, SEMMI PROBLÉMA!”

  Most pedig következő versenyző érkezik és az utolsó is egyben – ma – Keresztes versenyzője, Lass Bea, aki nem ért a sminkeléshez és nem ért a kávéfőzéshez és itt kiteljesedhet

  Lass Bea

  Lady Gaga Speechles című dala jön értelmezhetetlen összeállításban. Itt már nem csak a tekintet figyel be, hanem a mutogatás is. A nagy kérdés: mi ez a haj? A teátralitás csúcsa van jelen a színpadon. Kár, hogy Bea valószínűleg nem tudja miről szól ez a dal. Feró titkos rajongó és örül, hogy végre nem sírta el magát. Hopp, egy bemutatás. Malek szerint Lady Gagából még nem csináltak ilyen színpadias műsort, kár, hogy Gaga maga a színpadiasság. Keresztes szerint a világ fog Beához menni, aki találgatja az útját.

  Na, jöjjön a szavazás!

  Mennek tovább a versenyzők, jönnek a párbajozók! Akik Kvaka Andrea és Fehér Zoltán.

  Fehér Zoltán produkciója jön a párbajban. A hang megint nem az igazi és az energia is hiányzik. Ez kimondottan hamis, karaoke-esten hallhatunk ilyen produkciót.

  Kavaka Andrea érkezik, párbajra lassú dalt! Ez legalább nem hamis, mi rá szavaznánk, bocsi Zoltán. Ezzel a tekintettel ez a nő több, mint a 3D. De a hang a lényeg és itt ez: szép. Malek Miklóstól álló ováció, közönségtől is.

  Jöjjön a kieső! Geszti Péter szerint a veszteség mindenképpen nagy, de ő Andreára szavaz. Malek Miklósnak az a fontos, amit ő érez és Andreára szavaz. Nagy Feró szerint Andrea menjen haza. Keresztes dönt, ő a szívére hagyatkozik és őszintén sajnálja, de Andreának kell hazamennie. Így Andrea megy haza.

  Kanicsár Ádám András

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon