MENÜ
 • X Factor UK: A kilencedik évad

  Vasárnap ért véget az Egyesült Királyságban az X Factor kilencedik évada. Most áttekintjük kik és milyen eredménnyel szórakoztatták a szigetország lakóit (és jó néhány azon kívül élő netezőt) hétről hétre.

  13. helyezett: Carolynne Poole

  Carolynne nem nevezhető túl szerencsés énekesnek. Tavaly is eljutott már a mentorok házáig, de akkor Luis nem vitte őt magával az élő showba. Közben a házassága is tönkrement, ő mégis újra próbálkozott, és ezúttal Gary Barlow Cheryl Cole-lal be is válogatta őt a 28 év felettiek csapatába. Az első élő showban azonban egy borzalmasan áthangszerelt számot kapott, a Starshippet kellett elénekelnie country változatban. Másnap így Rylan Clarkkal egyetemben ő kapta a legkevesebb szavazatot. A mentorok nagy dilemmába kerültek, hogy kit tartsanak bent, az egyértelműen jobb hangú Carolynne-t, vagy a hihetetlenül szórakoztató Rylant. Luis elsőre azt mondta, hogy Carloynne-t akarja megmenteni, a műsorvezető azonban arra várt választ, hogy kit küld haza. Luis meggondolta magát, és egyenlőre hozta ki az állást, a borítékban pedig Carolynne neve szerepelt. Gary Barlow tiltakozásképpen kivonult a stúdióból, a nézők pedig létrehoztak egy facebook oldalt, hogy Carolynne-t visszahozzák a versenybe.

  12. helyezett: Melanie Masson

  Melanie a világ legaranyosabb foglalkozásával rendelkezik, ő ugyanis egy részmunkaidős tündér. A 44 éves, két gyerekes anyuka tündérnek öltözve foglalkozik gyerekekkel, és énekel nekik. És nem is akárhogy, hiszen rendkívüli hang lakozik a torkában. Leginkább Janis Jopline-hoz hasonlítható, így elég nagy meglepetésnek számított, hogy a közönségtől a második héten ő kapta a legkevesebb szavazatot. Talán ezt annyira nem is bánta, hiszen nehezen viselte a gyerekeitől távol töltött időt. Gary viszont így már rögtön az elején elvesztette két versenyzőjét is.

  11. helyezett: MK1

  Az MK1 lett az első urban csapat, aki bekerült az élő adásokba. Eredetileg háromtagú volt a banda, de a zsűri csak azzal a feltétellel engedte őket tovább, ha a csapat harmadik tagját kiteszik a csapatból, hiszen ő élvezhetetlenné tette társai produkcióját a rossz hangjával. Az utlimátumot végül elfogadta a harmadik srác, azzal a feltétellel, hogy 33%-ot kap majd a csapat jövőbeli bevételeiből. Ilyen egy igazi barát… Így az élő showban már csak Charlie énekelt, és Sim rappelt, de sokszor hamisak voltak, ráadásul Luis sem igazán tudott az ő zenei világukkal azonosulni.

  10. helyezett: Jade Ellis

  Jade egy fiatal, egyedülálló anyuka, aki talán az egyik legegyedibb hanggal rendelkezett a versenyben. Egy héttel korábban a felkészülés közben elment a hangja, negyvennyolc óráig meg sem szólalhatott. Egy héttel mégis tovább jutott, de ekkor elfogytak a szavazatok, és sajnos neki kellett elhagynia a versenyt.

  9. helyezett: Lucy Spraggan

  Lucy a negyedik héten betegség miatt nem lépett fel, és a következő héten sem volt állítólag elég jól, így inkább visszalépett a versenyzéstől, mivel nem lett volna fair a többiekkel szemben, ha másodszorra is fellépés nélkül juttatták volna tovább. Lucy igazán különleges fénypontja volt a versenynek, aki egy imádnivaló saját dallal indult a meghallgatáson, ami a másnaposságról szólt. A szám utána egészen a tizenegyedik helyig jutott az angol listákon. Lucy több saját számot is előadott az élő showkban, így valószínűleg a kilépése után is meg fog tudni állni a saját lábán. Nem bizonyult problémamentes versenyzőnek, a hotelből is kirúgták viselkedése miatt. Egyik nap azzal került címlapokra, hogy részegen fetrengett Rylannel az utcán, majd a kisfilmjében elnézést kért a nézőktől, megrántotta a vállát, és feltette a kérdést, hogy mégis mit vártak tőle, aki a másnaposságról írt egy számot.

  8. helyezett: Kye Sones

  A korábban kéményseprőként dolgozó Kye elég hullámzóan teljesített, sokszor csúsztak nála be hamis hangok is. Garyt különösen bosszanthatta, hogy újabb versenyzője vérzett el Rylannel szemben, miután zsűritársai ismét döntetlenre hozták ki a versenyt, a borítékban pedig Kye neve szerepelt. Ha nem lett volna wildcard ebben a szezonban, akkor ő már mentoráltak nélkül maradt volna.

  7. helyezett: District 3

  A One Direction sikerén felbuzdulva idén két fiúcsapat is bekerült az élő adásba, akiknek meg kellett osztozniuk a tini lányok szavazatain, így gyakran kerültek felváltva az utolsó két előadó közé. Eredetileg GMD3 volt a nevük, de ez úgy hangzott, mint egy rossz vírus, így szerencsére megváltoztatták. Egyértelműen a District 3 volt a két banda közül a gyengébb, nem szóltak olyan jól együtt, mint a Union J, és egyikük sem tudott olyan szóló vokálokat felmutatni, mint a vetélytársuk. Ezzel szemben egyikőjüknek nagyon szép kockás hasa volt. A hatodik héten mindkét fiúcsapat a bottom twoban találta magát, a zsűri pedig a District 3-t küldte haza.

  6. helyezett: Ella Henderson

  A hetedik héten hatalmas sokk érte a tévénézőket. Olyan két előadó kapta a legkevesebb szavazatot, akikről szinte mindenki úgy gondolta, hogy ők ketten fognak a döntőben megküzdeni egymással. Ella mindössze tizenhat évesen jelentkezett a versenyre, és egy saját dallal győzte meg a zsűrit, amit a halott nagypapájának ajánlott. A bootcampen Cher Believe-jét énekelte el varázslatosan, és vitathatatlanul ő volt a legjobb hanggal rendelkező versenyző a mezőnyben. És emellett végig iszonyú szerény maradt. A zsűri végül döntetlenre hozta ki a szavazást James és Ella között, a nézők viszont Ellára küldték a legkevesebb szavazatot mindenki hatalmas döbbenetére.

  5. helyezett: Rylan Clark

  És elérkezett a pillanat, kiesett Rylan, aki rendkívül megosztó személyiségnek számított. Vitathatatlanul neki volt a leggyengébb hangja a mezőnyben, de ahogy ő is nyilatkozta, ő az X Factorba jelentkezett és nem a Voice-ba.  Gary hétről hétre fikázta le az előadásait, és egy viccnek tartotta, hogy eddig eljutott. Mégis Rylan volt a legnagyobb egyéniség, és a legszórakoztatóbb előadó a showban.  Olyan sztárok fejezték ki a támogatásukat felé, mint Kylie Minogue és Robbie Williams. Nicole Scherzingerrel teljesen egymásra találtak, Nicole engedte magából előtörni a benne rejlő drag queent, és a legelképesztőbb előadásokat álmodták meg Rylannek. Kaptunk tőle Kleopátrára hajazó bevonulást, fashionista pandákkal és Lagerfeldnek öltöztetett statisztákkal megtámogatott Gangnam Style-t, és Spice Girlst is. Remek humorral rendelkezett, okosan vágott vissza Garynek, egy igazi jelensége volt a műsornak.

  4. helyezett: Union J

  A srácok eredetileg trióban jelentkeztek a műsorba, és csak azután jutottak be a mentorok házába, hogy az egyik csapatnak vízumproblémák miatt vissza kellett lépni a versenyzéstől. A csapathoz hozzácsapták az eredetileg szólóban induló George-ot, és így megszületett a Union J. A srácok remekül összecsiszolódtak, és szuperül szóltak együtt, emellett a szóló részeknél is kiemelkedően teljesítettek. Plusz iszonyatosan cukik voltak. Csak pár tized százalékon múlott, hogy végül nem ők kerültek be a döntőbe. Egyértelműen jobban énekelnek mint a One Direction, de valami azért mégis hiányzik belőlük. Ennek ellenére remélhetőleg hallani fogunk még róluk.

  3. helyezett: Christopher Maloney

  A brit verziónak is megvolt a maga Zámbó Krisztiánja. Maloney a meghallgatásán reszketett, mint a nyárfalevél, de aztán legyőzte az idegességét, és nem várt produkcióval került tovább. A mentorok házából viszont első körben nem jutott túl A producerek viszont kitalálták, hogy minden mentor választhat egy versenyzőt, akik közül a nézők egyet beszavazhatnak az élő showba. Ezt a lépésüket később nagyon megbánhatták, mert a szimpátiaszavazatokkal bekerült Maloney a versenybe. Gary sorra énekeltette el vele a ’70-es, ’80-as évek nyálas slágereit. Maloneynak nem volt rossz hangja, de inkább egy karaoke bárban, vagy egy óceánjáró hajó éttermében lett volna hallgatható unalmas előadásaival. Az SMSek viszont özönlöttek rá (ő is rendszeresen szavazott magára), az első hét héten zsinórban ő kapta a legtöbb szavazatot. És nem is kis arányban: az első héten a szavazatok majdnem 30%-a rá érkezett, míg a többi 70% tizenkét versenyző között oszlott el. A következő hetekben is kétszer annyi szavazat érkezett rá, mint a második helyezettre. A készítők pedig elkezdtek aggódni, hogy mihez fognak vele kezdeni, ha megnyeri a versenyt, hiszen Maloney egyáltalán nem egy sztáralkat, akit később el lehetne adni a zenei piacon. Beindult ellene hát egy masszív negatív kampány a médiában, így szerencsére az utolsó hetekben már kicsúszott a kezéből a vezetés, de így is sokkal tovább menetelt, mint kellett volna.

  2. helyezett: Jahmene Douglas

  Valószínűleg Jahmene meghallgatása volt az egyik legemlékezetesebb. A szupermarketben dolgozó egyszerű, idegességében kényszeresen kuncogó srác kiállt a színpadra, és kieresztette a hangját egy Ette James számra. A bootcampen viszont hatalmas csalódást okozott az első körben, és másodszorra is Nicole és Luis biztatása kellett hozzá, hogy színpadra álljon. Rendkívül szerethető versenyző volt, akinek családja sokat szenvedett agresszív édesapja miatt, az azonban tisztán látszott, hogy édesanyját és testvéreit mindennél jobban szereti. Fokozatosan bontakozott ki a nézők szeme láttára, és iszonyatos improvizációkat és hajlításokat csempészett az előadásaiba. Ennek ellenére egyetlen hetet leszámítva mindig csak a második legtöbb szavazatot kapta.

  1. helyezett: James Arthur

  James volt a verseny legegyedibb előadója, aki dubsteppel keverte Adele-t, és hallgathatóvá tette a Sexy and i know it-ot. Minden egyes számába belecsempészet valami csavart, a saját képére formálta át őket. A verseny első felében a középmezőnyben bújt meg, majd nagy meglepetésre a hetedik héten Ellával a kiesés közelébe került. Ez valószínűleg felébresztette a rajongóit, és onnantól kezdve rá érkezett már a legtöbb szavazat, 12%-ról 40%-ra nőtt a szavazatainak az aránya. Innentől kezdve végig megtartotta a vezető pozícióját, és Ella kiesése után megérdemelten nyerte meg a szériát és a lemezszerződést. Remélhetőleg helyt fog majd állni a zeneiparban a verseny után is.

  A győztes mentor: Nicole Scherzinger

  Az évad nagy nyertese Nicole lett, és neki köszönhetően a nézők. Egy év után tették ki az amerikai X Factorból és száműzte őt Simon Cowell az óceán másik oldalára, ahol azonban végre ki tudott bontakozni, és elvarázsolt mindenkit. Hihetetlenül szimpatikus és természetes volt. A kisfilmekben sokszor slamposan, melegítőben ült a versenyzői mellett. Minden hülyeségre kapható volt: beállt dolgozni egy szupermarketbe, latex ruhában bulizott a többiekkel, főkötőben ült le hálaadás napi vacsorához, motorra ült, asztalon táncolt, és többször is ivott sört. Bátran mutatta ki az érzelmeit, önfeledten ugrándozott, amikor továbbjutottak a mentoráltjai. Emellett megújította az angol nyelvet: véleményeiben fergeteges új szavakat alkotott szóösszevonásokkal. Ő lett az első mentor, akinek az összes mentoráltja eljutott a negyeddöntőig. Remélhetőleg a következő évadban is vissza fog térni, hiszen hatalmas űrt hagyna maga utána, amit nehéz lenne betölteni.


  Nicole visits ASDA by

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon