MENÜ
 • Wiz Khalifa táncoltat meg a Sziget nulladik napján minket

  Elindult a jubileumi, 25. Sziget Fesztivál és a pörgős mínusz egyedik nap után egy ütősnek ígérkező nulladik nap következik, még több helyszínnel és koncerttel.

  Kinyitja kapuit többek között az A38 sátor, a Telekom Electronic Beats Arena és a Világzenei Színpad is dalra kapcsol mától.

  A Nagyszínpad első két előadója ezúttal az érzelmesebb, szívhez szólóbb vonalat követik: 16 órától az Egyesült Királyság legsikeresebb jazz előadója, a multiinstrumentalista Jamie Cullum játszik, őt pedig a már visszatérő Tom Odell követi, aki egy szál zongorával és lenyűgöző, karizmatikus előadásmódjával garantáltan le vesz bennünket a lábunkról. A romantika után kissé vadabb vizekre evezünk a skót Biffy Clyro-val, akik jelenleg Ellipsis című új lemezükkel turnéznak, az este fő fellépője pedig Wiz Khalifa lesz. A rapper jegyzi a világ egyik legsikeresebb dalát YouTube-on, a Paul Walker emlékére írt számát, a nagyágyú rapper emellett jelenleg új lemezén dolgozik, melyről remélhetőleg mi is hallhatunk már egy-két szerzeményt. A tánc biztosan nem marad el ezúttal sem.

  A nulladik napon több helyszín is beindul, köztük a Sziget elektronikus szívverése, a Telekom Electronic Beats Arena és az OTP Bank Színpad by A38 sátra is. Előbbiben ma többek között Maurice West és a W&W holland trance és electro house duó ad az érzésnek. Az A38 színpadára tér vissza februári teltházas koncertje után a Kensington, majd a brit indie-rock banda, a The Vaccines új dalaira rúghatjuk ki a sátor oldalát, de a singer-songwiter hagyományokat elektronikával megspékelt Alex Clare is új lemezzel, a Tail Of Lions-zal érkezik.

  Az Európa Színpadon Nemo rappel, aki a svájci német szövegeket pörgeti mesteri szinten (és többek között arról híres, hogy néhány videoklipje feliratos, mert sajátos helyi kifejezéseket használ), utána Biga*Ranx, francia reggae énekes következik, hazai színekben pedig a külföldön is egyre ismertebb Ivan & The Parazol játszik.
  Mindeközben a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpadnál Szabó Benedek és a Galaxisok ad helyzetjelentést a budapesti éjszakákról, de ugyanitt csábít majd el mindenkit Péterfy Bori & Love Band is. A Világzenei Színpadon ma a honi világzenéből kaphatunk ízelítőt például a Söndörgőtől, a Parno Grasztól, a Kerekes Bandtől és a folk-és partyzene izgalmas elegyét bemutató Lajkó Félix feat. Óperentziától.

  De nemcsak új zenei helyszínekkel bővül a Sziget mától, hiszen hölgyeim és uraim, kitárja kapuit a csodák birodalma, a Cirque Du Sziget is! Itt minden délután a Baross Imre Artistaképző növendékei kápráztatnak el legújabb műsorukkal, akiket az öt hölgyből álló spanyol Compañia Vavel Circus társulat Garbuix előadása követ. De itt lesz még kettő, a legjobbak között emlegetett kanadai társulat is a Machine de Cirque és az estéket záró Cirque Alfone Barbu című előadásával. És ez még nem minden! A Cirque Du Sziget a sátrán túl, a szabadtéren is folytatódik, ahol minden nap 16.00 és 21.00 között ámuldozhatunk a kenyai The Black Blues Brothers, az olasz Circoriccio és Dario Rossi és a québeci Mr. Banana Show műsorán. Amikor pedig a nap éjbe fordult át, az itteni műsorra minden este tűzzsonglőr-show teszi fel a koronát.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon