MENÜ
 • Whitney Houstonra emlékeztek

  - Whitney az egyetlen, aki mindannyiunkat összehozott - mondta az Új Remény Templom lelkésze Newakrban, New Jersey-ben. A legendás énekesnőtől tegnap búcsúztak el a hozzá közel állók.

  Szombaton az egész világ templomba ment, hogy búcsút mondjon minden idők egyik legnagyszerűbb énekesének. Mindenféle korú, vallású és hivatású ember gyűlt össze, hogy Whitney Elizabeth Houston életét ünnepeljék. Chris Christie, New Jersey kormányzója az egész államban félárbócra eresztette a zászlókat tiszteletére. A búcsúztatón olyan sztárok jelentek meg, mint Oprah Winfrey, Mariah Carey, Kevin Costner, Alicia Keys, Stevie Wonder, Roberta Flack és Whitney barátai, a Winans-család.

  A 48 éves énekesnő múlt hétvégén, február 11-én hunyt el Los Angelesben, épp egy nappal a Grammy díjátadó előtt, a halál oka egyelőre ismeretlen. Temetésére várhatóan a mai nap folyamán kerül sor.

  A ceremónia baptista gyökereit és a gospel iránti imádatát hangsúlyozta ki, mind szavakban, mind dalokban. Ennek bizonyítékául a gospelsztár, Donnie McClurkin az énekesnő egyik kedvencét, a Stand című dalt énekelte, a család kérésére.

  Tyler Perry, a filmkészítő arról beszélt, hogy a hite volt az, ami Whitneyt átsegítette élete legsötétebb korszakain: – Isten érte van. Most az angyalokkal pihen.

  BeBe Winans, gospelénekes megnevettette a tömeget, ahogy az általa ismert őrült Whitneyről, majd sírva fakadt, miközben I Really Miss You című érzelmes balláját énekelte, melyet 48 éves korában elhunyt testvéréről írt.

  Bishop T.D. Jakes és Kim Burrell, a gospelsztár is megemlékezett az elhunyt díváról, A Change Is Gonna Come című Sam Cooke klasszikusát személyére átírva. Stevie Wonder is valami hasonlót tett később, egyik leghíresebb száma szövegét megváltoztatva “There’s a ribbon in the sky for our love”-ról “There’s an angel in the choir of love”-ra.

  Kevin Costner, aki azért küzdött, hogy 1992-es sikerfilmjében, a Több, mint testőrben Whitney oldalán játszhasson, arról beszélt, az énekesnő állandó kétkedéséről beszélt önmagával és tehetségével kapcsolatban, még karierje csúcsán is. Arra bíztatta elvesztett barátját, hogy: – Énekelj mennyei atyánknak, Whitney! – miközben könnyekkel küszködött.

  Volt pár aggasztó momentum is a ceremóniával kapcsolatban, többek között Whitney exférje is, Bobby Brown. A férfi állítólag kilenc embert szeretett volna az első sorba ültetni, de nem hagyták neki. Nem akarták, hogy jelenetet rendezzen, de aztán turnébuszára pattant és elhagyta a helyszínt, mondván, hogy szerette Whitneyt, de úgy érezte, hogy tiszteletlenül bántak vele.

  A díva mentora, Clive Davis aztán visszalendítette a közönséget a témához: – Egy életet kell várni egy ilyen hangra – mondta. – Egy ilyen arcra, egy ilyen jelenlétre. Amikor egy emberben mindez megvan, akkor eláll az ember lélegzete.

  Örökké hűséges barátjának nevezte Whitneyt, aki elismerte élete őrültségeit, bevallotta Ophrahnak küzdelmeit, de mégis mindig ott volt mellette, amikor szüksége volt rá. Whitney gyászoló lányának, Bobbi Kristinának azt mondta, mindig legyen büszke édesanyjára, majd így összegezte mondandóját: – Whitney meg fogja emelni a mennyország tetejét, úgy, mint előtte senki más.

  Testőre, Ray – aki élete nagy részében vele volt – talált rá a tragikus estén a hotelszobában. Ő azt szeretné, hogy ne kizárólag énekesként emlékezzünk rá, hanem nőként is, hozzátéve, hogy a szórakoztatóiparnak nagyobb tisztelettel kellene bánnia vele, gondolván itt elhomályosult képéről a médiában, több éves harcát követően a függőséggel.

  R. Kelly – pillanatokkal a finálé előtt – elénekelte Whitneynek számát, az I Look To You című dalt, majd az esemény zárásaként a Winans család lépett fel a Tomorrow-val. Őket nem más követett, mint Marvin Winans dícsérő beszéde.

  Aztán felcsendült a díva legnagyobb száma, az I Will Will Always Love You, a dal, mely kétségkívül a leghíresebb tőle, miközben a csillogó ezüstkoporsót kivitték a templomból.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon