MENÜ
 • Vulkánpark nyílik hazánkban

  Április közepén nyílhat meg a celldömölki Vulkánpark Látogatóközpontja a Ság hegy lábánál.

  Szilágyi Gábor, a kiállítóház művészeti koncepciójának tanácsadója mesélt az MTI-nek a látogatóközpontról, mely a maga nemében világszinten is kuriózum lesz, mivel a felfedezés örömét is nyújtva, rendkívül sokoldalúan mutatja be a vulkanikus tevékenységet.

  Már a helyszín is vonzó: a park a sajátos ökoszisztémával rendelkező, vulkanikus eredetű Ság hegy lábánál épült meg a Kemenes Vulkánpark központi épületeként. Az évmilliókkal ezelőtti vulkáni tevékenység nyomait, valamint a környék különleges növény- és állatvilágát tanösvény mutatja be.

  “A kiállítóház művészeti koncepciója arra tesz kísérletet, hogy bemutassa a vulkanizmus, a vulkánok működésének különböző aspektusait. Az anyag pontos válaszokat ad a földtörténeti kérdésekre, bemutatja, hogyan alakult egy terület a vulkáni tevékenység következtében, de a vulkánok, mint ősi félelemforrások is megjelennek a kiállításon” – magyarázta Szilágyi.

  A kiállítóház tematikusan berendezett szobái zárt terek, “olyan, mintha egyik tudásdobozból a másikba jutnánk”, ahol magyar, angol és német feliratok tájékoztatják a látogatókat.

  Szilágyi még kedvcsinálóként hozzátette: “A látogató elindul a torony aljából és különböző ‘kalandokon’ át jut el az épület tetejére, ahol kilátás nyílik a Ság hegyre. A fölfelé vezető úton a termekben megjelenő anyagok megismerésével egyidejűleg azt az utat is bejárja, amit a föld mélyéről feltörő láva. Az installáció nagyon mai, hightech, előremutató, aminek izgalmas ellenpontja a markáns architektúra” – magyarázta az építész.

  Forrás: stop.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon