MENÜ
 • Vulkáni tevékenységet fotóztak az űrből

  Pápua Új-Guinea a mai napig a világ egy legtitokzatosabb vidéke, tele kannibál törzsekkel és még mindig felfedezésre váló növényvilággal, állatokkal. Az űrből természetesen mindez nem látszik.

  A Nemzetközi Űrállomás számos fantasztikus tevékenysége közül gyönyörködhetünk most egyben. Az Ausztráliától északra elhelyezkedő Pápua Új-Guinea a mai napig a világ egy legtitokzatosabb vidéke, tele kannibál törzsekkel és még mindig felfedezésre váló növényvilággal, állatokkal. Az űrből természetesen mindebből semmi sem látszik, van azonban más, ami olyan magasságokból megörökíthető.

  Az itt látható izgalmas fénykép az ország Bismarck-szigetcsoportjának egyik vulkánjáról készült. A 2334 méteres Ulawun a térség egyik legnagyobbja és legaktívabbja. A fehér csík  pedig a kráteréből kitörő füst, amely olyan hatalmas, hogy még a szomszédos szigetre is átterjed.

  Az Ulawunt a helyiket “Apa” néven is ismerik, míg a tőle délnyugatra lévő Bamus vulkánt “Déli Fiúként” is emlegetik. Az Ulawun legalább 1700 óta aktív, a Bamus pedig utoljára a XIX. században tört ki.

  Fénykép és forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon