MENÜ
 • Vörössé vált a Jangce

  A világ harmadik leghosszabb folyója, a kínai Jangce vérvörössé változott. A szakértők egyelőre csak találgatnak az okokról.

  A világ harmadik leghosszabb folyója, a Jangce egy szakasza szerda óta vérvörös színben pompázik. A hatóságok egyelőre csak találgatni tudnak, a szennyeződést ugyan igyekeznek kizárni, a lakosság mégis szkeptikus. Állítólag az elszíneződés oka az, hogy az áradások következtében az iszap felkeveredett és a környező területek hordalékával egybemosódott.

  A terület közelében egyébként Kína egyik legnagyobb ipari központja található, így nem alaptalanok azok a félelmek, mely szerint vegyi eredetű szennyeződés következtében vált pirossá a víz. Ráadásul tavaly decemberben egy közeli, kisebb folyó, a Jian is hasonlóképpen színeződött el, amelyről akkor kiderült, hogy egy illegális tűzijáték gyártó cég számlájára írható a szennyeződés. Más nézetek szerint az okozó egy ártalmatlan chromatiaceae nevű baktérium túlburjánzása, mely oxigénhiányos vízben ilyen reakciót vált ki és az élővilágra teljesen ártalmatlan.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon