MENÜ
 • VOLT-sajtótájékoztató: országos premierek a fesztiválon!

  Magyar zenekarok köszöntik a nulladik napon a 20. VOLT Fesztivált! Ákos beszélt az új koncert programjáról, a kifinomult elektronikus dallamok rajongói Yonderboi új házi show-jának örülhetnek és visszatér a nyolcvanas évek legendás rock csapata, a Sexepil. Idén még egy meglepetés várja a VOLTosokat: a magenta színű gignatikus óriás csúszdán át is beléphettek majd a VOLT területére.

  Tegnap tartott sajtótájékoztatóján a VOLT Fesztivál két főszervezője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán elmondta, idén rekordszámú nemzetközi sztárt köszönhetünk Sopronban. Ezt bizonyítja az is, hogy a szokásos 5 helyett idén csak 2-3 zenekar fért fel a nagyszínpad napi műsorába, tehát mennyiségben és minőségben is igyekeznek a legtöbbet nyújtani.

  A fesztiválon három exkluzív produkciót is megtekinthetnek a látogatók: Ákos szintirock-produkciója itt debütál, ezen kívül színpadra lép az elektronikus-zene ikonja, azaz Yonderboi, illetve a Sexepil zenekar is. A három magyar sztár a sajtótájékoztatón azt is elárulta, milyen produkcióval készülnek a fesztiválra.

  Ákos:

  „A VOLT-nak valóban visszajáró vendége vagyok, én nagyon kedvelem. Talán ez az a fesztivál,  ahol a legtöbbször léptem fel. Több fesztiválon is visszajáró vendég vagyok, de sehol nem játszottam annyiszor, mint Sopronban. Itt számunkra egy különleges program kerül bemutatásra. A Bonanza megalkotása előtti időkből is felidézünk zenei motívumokat, tulajdonképpen azokat, amelyek a bonanza megalkotásához vezettek.”

  Yonderboi:

  „A VOLT az a fesztivál, ahol a legtöbbször felléptünk. Egyedül leszek a színpadon, ez egy elektronikus fellépés lesz, ami felöleli mindhárom albumot, főként az utolsóra hagyatkozik. A dalok nagyrésze átdolgozott formában fog megszólalni, ezek olyan verziók, amelyek eddig máshol nem voltak hallhatóak.”

  Sexepil:

  “Több mint húsz év után a magyarul beszélő Sexepil-zenekar is összeáll. Valóban arról van szó, hogy egy hanglemezünk jelent meg akkor még bakelit-formában, ezt két cd-utánnyomás követte az utóbbi tíz évben. Tehát ebben a felállásban nem igazán tettük össze a hangunkat. Ezt a lemezanyagot természetesen eljátsszuk és ezen kívül születtek még 1984 és 1989 között dalok, ezek közül is jó sokat előadunk, hiszen a nagykoncertre azért rendesen fel kell pumpálni a repertoárt. Ezek a dalok különféle kazettákon voltak tettenérhetők, mi is úgy jutottunk hozzájuk, hogy lelkes rajongók digitalizálták, tulajdonképpen így tudtuk kinyomozni a saját szövegeinket és dallamainkat”

  A VOLT-ra idén a fesztiválozók a támogató Telekom jóvoltából egy óriáscsúszdán keresztül is bejuthatnak. A cég marketing és vállalat igazgatója, Kovács Ildikó elmondta, a csúszda biztonságos, bárki számára elérhető lesz, ráadásul csúszás közben egy fotót is készítenek rólunk, amit bárkivel megoszthatunk. Azt remélik, ezzel a mókás szerkezettel a fesztiválozók a koncertek között is szórakozhatnak.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon