MENÜ
 • VOLT: minden a Snow Patrol-ról

  Ha már közeleg a VOLT Fesztivál, ideje, hogy a fellépőkkel is közelebbről megismerkedjünk. Jelen esetben a legnagyobb nevek közül az egyikkel...

  Bár senkinek sem kell bemutatni a Snow Patrolt, azért megosztanánk veletek a banda történetének legfontosabb pillanatait. Egy alternatív rock együttesről van szó az észak-írországi Bangor városából, jelenlegi székhelyük a skóciai Glasgow. 1994 óta aktívak, stílusukat tekintve közel állnak a Coldplay-hez, a Radiohead-hez, Keane-hez. Első lemezüket 1998-ban jelentették meg, mely Nagy-Britannia szerte nagy sikereket ért el. Többek között Songs for Polar Bears albumnak és az utána következő lemezeknek köszönhetik ők is, meg mi is, hogy a korábban nem igazán népszerű post-rock zene meghonosodott a mainstream szcénában.

  Következő albumaik (2001-ben a When It’s All Over We Still Have to Clear Up, 2004-ben a Final Straw és 2006-ban az Eyes Open) több millió példányszámban keltek el. Mérföldkőnek tekinthető, hogy Final Straw albumukkal 2005-ben elnyerték a rangos Ivor Novello-díjat, egy évvel később pedig a New York-i Virgin Radio hallgatói az évtized számának választották egyik legismertebb dalukat, a Chasing Carst. A zenekar ötödik lemeze 2008 őszén került a lemezboltokba Hundred Million Suns címmel, és megjelenésének hetében a brit eladási listák második, míg az ír listák első helyére került fel. Fennállásuk tizenötödik évfordulója alkalmából 2009-ben egy dupla válogatásalbummal jelentkeztek, az Up to Now-val. A Gary Lightbody vezette zenekar tavaly díjat nyert a Q Awards-on.

  Legutóbbi “üzenetük” is tavaly, 2011-ben került a boltok polcaira, Fallen Empires címmel. Az album legenergikusabb, és talán a banda történetének legenergikusabb számát, a Called Out in the Dark című slágert a magyar rádióhallgatók is jól ismerhetik. És valószínű majd Sopronban is hallhatják rengetegen.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon