MENÜ
 • Vizeletükkel tiltakoznak a borzvadászat ellen

  Miután az Egyesült Királyságban hivatalosan is engedélyezték a borzvadászatot, néhány állatvédő-csoport nagyon egyszerű, mégis hatásos megoldást talált ki az állatok védelme érdekében.

  West Gloucestershire-ben és West Somersetben néhány héten belül óriási borzvadászat indul. A helyszínekre több százezer vadászt várnak, akik különböző taktikákkal próbálják nyílt területre csalni a szerencsétlen állatokat, hogy az új szabályozásnak megfelelően vadászhassák őket. A borzokat főleg prémjük miatt vadásszák, azonban a túlzott elszaporodás és az állatok által terjesztett fertőzések visszaszorítása is okként szerepel a vadászati törvény elfogadása mellett.

  Azonban állatvédő csoportok tömegesen kezdtek akcióba, hogy megakadályozzák a mészárlást. Mivel a borzoknak igen érzékeny a szaglása és – a jelek szerint nem ok nélkül – nagyon félnek az emberektől, az állatvédők azt a módszert találták ki, hogy emberi vizelettel próbálják meg távol tartani az állatokat a veszélyes területektől. A csalik köré vizeletet locsolnak, így ijesztik el őket. Egyesek szerint a férfiak vizeletére jóval érzékenyebbek az állatok, így most felajánlásokat várnak, hogy elkezdhessék körbelocsolni a területet. Akármennyire is undorító ez, a csoportok nem riadnak vissza tőle annak érdekében, hogy megakadályozzák a borzvadászatot.

  A rendőrség álláspontjában kifejezte, nem kívánnak közbeavatkozni, amíg nem kerül sor komolyabb zavargásokra.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon