MENÜ
 • Virágzik a Kinder-tojás csempészet

  Több, mint két óráig várakoztattak és 15000 dolláros büntetéssel fenyegettek két férfit a kanadai-amerikai határon.

  Világszerte a gyermekek kedvenc édességei közé tartoznak a Ferrero cég meglepetést rejtő csokitojásai. Az USA-ban feltételezhetően másként vélekednek erről. Történt ugyanis, hogy két amerikai férfi, Brandon Loo és Christopher Sweeney a kanadai Vancouverből tartott hazafelé Seattle-be, amikor a határőrök megállították őket. Rakományuk között a két férfi barátai és családja számára Kanadában vásárolt csokitojások is helyet kaptak, melyekről kiderült, hogy az USA áru-behozatali tiltólistáján szerepelnek.

  A Kinder-tojásban található játékok műanyag darabkái ugyanis fulladást okozhatnak. Mindennek alapjául az Amerikai Egyesült Államok egyik 1938-as törvénye szolgál, ami tiltja olyan élelmiszerek forgalomba hozatalát, melyek nem ehető részeket is tartalmaznak.

  A határőrök tojásonként 2500 dolláros bírságot akartak kiszabni, ezen felül pedig az “elkövetők” kénytelenek voltak több, mint két órát várakozni az ellenőrzőpontnál. Az amerikai vám- és határőrség szóvivője elmondta, hogy évente nem kevesebb, mint 60 ezer Kinder-tojás kerül lefoglalásra a határon, de általában nem bírságolják meg a “csempészeket”.

  Sweeney szerint a szóban forgó tiltásnak semmi értelme. Az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy az emlegetett több ezer dolláros büntetés ellenére a határőrök elfelejtették lefoglalni a tojásokat, így az egész család jól járt. Húsvét környékén pedig szép kis hasznot termelhetne ebből az Egyesült Államok…

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon