MENÜ
 • Világsztár Szegeden

  Gérard Depardieu Magyarországon játszik

  Ritkán fordul elő, hogy magyar produkcióhoz külföldi sztárt szerződtetnek. Főleg nem színpadi mű esetén. Legutóbb a MagicBoys című filmben tűntek fel hollywoodi nagymenők, Michael Madsen és Vinnie Jones személyében.

  dep_har

  Most pedig Kodály Zoltán klasszikus operájában szerepel majd Európa egyik legnagyobb sztárja. A Háry Jánost Béres Attila rendező viszi színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok keretein belül. A rendező úgy gondolta, hogy az operában megjelenő Napóleon szerepére a legautentikusabb egy francia színész lenne. Hosszas egyeztetés után az Asterix filmek sztárja, Gérard Depardieu igent mondott a felkérésre.

  depardieu

  Köztudott, hogy a híres hadvezér nem kifejezetten a nagy termetéről volt híres, de ez valószínűleg nem fog levonni semmit Depardieu alakításának hitelességéből. A termetes sztár szegedi színpadra lépésében az is közrejátszhatott, hogy hamarosan borkocsmát fog nyitni Budapesten. Idén tehát nem csak tehetségével nyűgözi majd le a magyar közönséget a francia színész, hanem finom boraival is.

  homonnayzsolt

  Az opera bemutatására augusztus elejéig kell várnunk. A magyar szereplők között is neves művészeket láthatunk majd. A címszerepet alakító – a Rómeó és Júliában is éneklő – Homonnay Zsolt mellett Bodrogi Gyula, Szabó Győző és Gálvölgyi János is brillírozni fognak Kodály remekművében.

   

  forrás: szegediszabadteri.hu

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő