MENÜ
 • Világsztár a Vígszínházban

  Már csak pár napig tart a Budapesti Tavaszi Fesztivál, azonban még mindig találkozhatunk érdekes programokkal, úgyhogy ha eddig valakinek nem volt ideje kilátogatni rá, hétvégén mindenképpen érdemes lesz.

  Aki egy igazi kuriózumra vágyik, az vasárnap semmiképp se hagyja ki a Vígszínházban a „Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai” című darabot. Leginkább amiatt, mert egy igazi világsztárral, John Malkovich-csal tekinthetjük meg most.

  Malkovich 1953-ban született az amerikai Illinois államban. Horvát, skót és német ősökkel is rendelkezik. Diplomáját meglepő módon csak 2005-ben kapta kézhez, ugyanis utolsó vizsgájáról annak idején szimplán kisétált, mondván, hogy: „Meleg volt és büdös”.

  1976-ban lett a chicagói Steppenwolf színház tagja, többek között Gary Sinise-zal együtt.

  Számára mindig is a színház volt az igazi szerelem, ez kötötte le igazán, itt tudta valójában kamatoztatni színészi kvalitásait. 1984-ben debütált a Brodwayn, Arthur Miller: Az ügynök halála című darabban Dustin Hoffman oldalán. A tévés változatért 1985-ben Emmy-díjat kapott.

   

  A filmeket tekintve a legtermékenyebb időszakot számára a ’90-es évek jelentette, amikor többek között olyan nagy klasszikusokban játszhatott, mint „Az egerek és emberek” (partnere Gary Sinise volt), „A sötétség mélyén”; Nicolas Cage oldalán a „Con Air – A fegyencjárat”-ban is láthattuk őt, vagy akár a „Vasálarcos”-ban.

  A Célkeresztben című filmet ki kell emelni ebből a sorból, többek között amiatt is, mert olyan hitelesen formálta meg a történetben szereplő merénylőt, hogy’94-ben BAFTA-díjra, Golden Globe-díjra, sőt Oscar-díjra is jelölték érte.

  Egyik legújabb filmje a Transformers harmadik része, és még további két alkotás van készülőben.

  Vasárnap tehát ezt a fantasztikus és karizmatikus embert láthatják színpadon azon kevesek, akik ellátogatnak a Vígszínház előadására.

   

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon