MENÜ
 • Videó: Ilyenek a pici cuki tigris hármas ikrek

  Ha szeretsz gyönyörködni az alvó gyerekállatokban, itt a helyed

  Óriási öröm érte február harmadikán a londoni állatkert lakóit, dolgozóit és látogatóit. Az egyik nőstény szumátrai tigris egészséges hármas ikreknek adott életet. Édesapjuk a hat éves Jae Jae, édesanyjuk pedig az öt esztendős Melati – mindketten az angol főváros állatkertjének lakói. Az érdeklődök már a születésnek is szemtanúi lehettek, hiszen az anyatigris vajúdását kamerán keresztül folyamatosan nyomon követték.

  A csöppségek és anyjuk életét azóta is folyamatosan figyelik – nagy körültekintéssel. A szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) ugyanis erősen veszélyeztetett faj. Már a hetvenes években is alig volt belőlük körülbelül ezer, mára ez a szám 4-500-ra csökkent. A kihalás szélére számos tényező sodorta a fajt: egyrészt természetes élőhelyük, az esőerdő visszaszorult, másrészt csontjukból és szőrükből számos terméket állítanak elő. Szőrükből bundát, csontjuk pedig az ázsiai gyógyászat egyik értékes alkotóeleme.

  Ezért is volt óriási öröm a londoniak számára, hogy egyszerre három kis ragadozó is a világra jött. A nemüket egyelőre még nem tudni, mert bár már másfél hónap eltelt, a gondozók nem szeretnék megzavarni Melati és a kölykök nyugalmát. A kis egyéniségük azonban már kezd kibontakozni: egyikük állítólag (akit egyszerűen csak „Csibész”-nek neveznek) jóval kíváncsibb, folyamatosan a környezetét fürkészi.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon