MENÜ
 • Veszélyesek a 11 éves programozók

  Ellenségek a gyerekek, hívta fel a figyelmet az AVG.

  Már a 11 éves gyermekek is képesek olyan számítógépes programokat írni, melyekkel feltörhetnek játék- és közösségi oldalakat, hívta fel az emberek figyelmét az antivíris-programokkal foglalkozó AVG. A cég szerint egyre többször találkoznak olyan egyszerűen felépített programokkal, melyek könnyen lophatnak el felhasználói adatokat.

  Legmeglepőbb felfedezésük az volt, hogy az egyik ilyen programot egy 11 éves gyerek készítette el Kanadában. Az AVG felhívta a figyelmet arra, hogy ha a gyerekeknek programozást oktatnak, akkor kiemelt fontosságú azt is megtanítani nekik, hogy tudásuk mire használható és mire nem.

  “Ahogy egyre több iskola kezd el egyre korábban programozást oktatni, úgy lesz egyre több ilyen eset, hiszen legtöbben majd csak felnőttkorukban fogják fel, hogy milyen hatást gyakorolhatnak ilyen tettekkel.” – mondta el Yuyal Ben-Itzhak, az AVG egyik munkása.

  A legtöbb ilyen programot olyan alapvető programnyelvvel írták, mint a Visual Basic és a C#, de olyan alapvető hibákkal, melyeket egy képzett hacker biztosan nem ejtene.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon