MENÜ
 • Végzett magával, mert beijedt a világvégétől

  A 16 éves lány inkább felakasztotta magát, mintsem végigszenvedje a 2012 végén bekövetkező katasztrófát.

  Isabel Taylor mindig is nagyon érzékeny, empatikus fiatal lány volt, aki állatvédő egyesületeknél dolgozott önkéntesként, és rengeteget fáradozott, hogy másoknak jobb legyen. Nem szeretett a modern világban élni, úgy érezte, hogy az emberek eltávolodtak egymástól, a technológiai fejlesztések pedig a Föld pusztulását okozzák.

  A brit iskoláslány folyton válaszokat keresett aggasztó kérdéseire, így ismerkedett meg a világvége-teóriák világával, és szinte azonnal magába szippantotta őt a nehezen értelmezhető és könnyen félremagyarázható jóslatok világa. Számos ókori civilizáció jósolt nagy változást arra a korra, amelyben élünk, de világvégéről az eredeti írásokban sehol nem volt szó: persze jó biznisz piacra dobni pár száz könyvet és filmet a 2012-es “nagy fináléról”.

  Isabel hónapokat töltött úgy, hogy kizárólag katasztrófa-teóriákkal foglalkozott, míg végül annyira összezuhant, hogy már képtelen volt másról beszélni. A családja próbálta elviccelni a dolgot, majd észérveket hoztak fel, de a 16 éves lány hajthatatlan volt. A végén már annyira nem bírta a nyomást, hogy felakasztotta magát a szobájában: “hamarosan úgyis mindennek vége” – mondta pár órával korábban a szüleinek vacsoránál.

  Miközben válaszokat keresett aggasztó kérdéseire, megtalálta a világvége-teóriák világát, és szinte azonnal magába szippantotta őt a nehezen értelmezhető és könnyen félremagyarázható jóslatok világa. Számos ókori civilizáció jósolt nagy változást arra a korra, amelyben élünk, de világvégéről az eredeti írásokban sehol nem volt szó: persze jó biznisz piacra dobni pár száz könyvet és filmet a 2012-es “nagy fináléról”.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon