MENÜ
 • Vegalománia – Miért jobb a húsmentes életmód? – II.

  Az előző részben már elkezdtük összeszedni a húsmentes táplálkozás előnyeit, ezúttal pedig még tovább megyünk. Ha hiszitek, ha nem, a növényi étrend mellett szóló érvek listája majdhogynem végtelen...

  A világon élők 90-valahány százaléka – azaz mondjuk ki egyszerűen: az átlagemberek – komform módon ragaszkodnak az úgymond “beléjük nevelt”, tudásnak avagy tényeknek hitt meggyőződésekhez. Ezt azonban (szerencsére) akad, aki nem veszi készpénznek, annak ellenére, hogy a környezetében élők emiatt ferde szemmel néznek rá, rosszabb esetben egyenesen kiközösítik.

  1

  A legalapvetőbb védekezési metódus egy ember számára, aki nem hajlandó belátni – leginkább kényelmi szempontból -, hogy bizony van, ami nagyon is rossz berögződés a számára, az a fajta reakció, amikor önként kezd el magának gyártani abszurdabbnál abszurdabb magyarázatokat viselkedése helyességének alátámasztására. Mielőtt újra neki ugranál, hogy értelmezni próbáld e bonyodalmasra sikerült mondatot, eláruljuk, nem érdemes. Valószínűleg te is azok közé tartozol, akik a média és az élelmiszeripar (ez sajnos főként a húsiparban merül ki ezen a téren) által agymosottak táborát erősíted.

  3

  Innentől kezdve kb. semmi értelme annak, hogy tovább olvasd ezt az általad hatalmas zagyvaságnak tartott cikket, és szinte biztos, hogy nem ez fog téged megváltani, de azért hadd mutassunk be a vegetáriánus étrend további előnyei közül még néhányat, hiszen eddig valószínű csak a vegák sanyarú sorsát tudod elképzelni lelki szemeid előtt: milyen szar lehet meki vagy éppen hot dog, hamburger nélkül létezni!

  4

  1. Tudom, miből leszek

  Még ha a virsli valódi összetételét nem is ismered, egyszerűen képtelen lennél lemondani ama mennyei mannáról! Hiszen hogy is tud bárki nemet mondani a csontokból, belekből, szemgolyóból, nyelvből, vérből és mindenféle hátramaradt, bedarált szervekből álló, vegyszerekkel és mesterséges hormonokkal megfűszerezett masszának, nem igaz?! Aki vega, legalább tudja, mivel tömködi az arcát, azaz, hogy miből épülnek újra a folyamatosan cserélődő sejtjei. Az leszel, amit eszel. No persze van, aki magasról tesz erre, “nincs is ezzel semmi baj”…

  2. Nem jelent gondot formában maradnom

  A zsírok és a koleszterin kiiktatása bizony jóval meg tudja növelni a fogyás esélyeit. Egy húsfüggőnek külön tortúrát jelent már az is, ha “csak” csirkét ehet, az persze eszébe se jut, hogy talán annak köszönheti testének eldeformálódását és a rengeteg elraktározott hájat, hogy mindezidáig szeméttel próbált táplálkozni. Azért csak “próbált”, mert a húsevés ha tetszik, ha nem, nem minősül táplálkozásnak. Egyfajta túlélésnek oké, de szervezeted soha nem ebből nyerte a létfontosságú ásványi anyagokat és vitaminokat, és ez soha nem is lesz másképp.

  5

  3. Nincs irgalmatlanul elviselhetetlen testszagom

  …mint egyeseknek. Na jó, nem. Természetesen megfelelő higiéniai feltételek mellett bárki lehet igényes és jó illatú, ám szögezzük le: a hús bomlásának folyamata egy emberi gyomorra (ami közel sem rendelkezik a ragadozókénak adottságaival) rettentően káros és felettébb undorító mellékhatásai vannak. Konkrétan arról van szó, hogy – bár a sütés-főzés valamelyest ennek kiiktatására lett kitalálva – jó ideig ott rohadnak benned a különböző állati testrészek, ugyanis a TE gyomrod csupán növények és növényi eredetű táplálékok lebontására alkalmas. Miközben tápcsatornád erőlködik és igyekszik megküzdeni a hús lebontásával, mondjuk úgy, hogy nem éppen rózsaillatot árasztanak pórusaid, szád, a végtermékről pedig inkább ne is beszéljünk…

  2

  Bár most csupán ennyire jutott idő, nem csüggedni! Jövő héten folytatjuk a felsorolást “mindenki legnagyobb örömére” és “érdeklődésére”!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon