MENÜ
 • Vegalománia – Hírességek, akik lemondtak a húsról III.

  Egyre csak bővül a lista, és ha velünk tartasz, te is láthatod, bizony a sztárok között is akad bőven, aki úgy gondolja, az állatok nem arra vannak, hogy megegyük őket.

  Az előzőekben már megismerhettetek jópár sztárt, akik meggyőződésük szerint zöld útra tértek, azaz eldöntötték: többet nem tekintik az állatokat eledelnek. Sőt, néhányuk teljes vegán étrendre tért, a tejtermékeket és egyéb állati eredetű cikkeket is mellőzve életükből.

  Mint tudjuk ugyanis, a bőrből készült ruházati eszközök szedik talán a legbrutálisabb módszerekkel áldozataikat, de persze a tejipar is jócskán tartogat sokak számára megdöbbentő és sötét eltitkolt igazságot

  veggies

  Vegyünk sorra újabb hírességeket, akik jogosan érezték, inkább kimaradnának e brutalitásból, és lássuk, ki hogyan vélekedik a kérdésről:

  Shania Twain

  A kanadai születésű énekesnő nem gondolta túl a dolgot, egyszerűen érezte, valami nincs rendjén az emberiség átlagos étrendjével és étkezési szokásaival. “Szerintem valami nagyon bizarr van abban, hogy egy másik, élő akármit megegyünk!” Shania elmondása szerint halat és tojást sem fogyaszt, és azóta vegetáriánus, amióta hozzáment a szintén vega Mutt Lange producerhez.

  shaniatwain

  Andy Warhol

  A néhai amerikai képzőművész azok közé tartozott, akik idővel saját maguk jöttek rá és értették meg, hogy mi a helyes út. A pop-art irányzat egyik központi figurája nem szerette volna, ha vér tapad a kezéhez.

  andy_warhol-1

  Nem tagadom, hogy magam is viseltem bőrnadrágot meg hasonlókat jó darabig, de valahogy nem éreztem tisztának magam bennük. Egyenesen degenerált dolognak tartom, ha valaki állatok bőrébe bújik, ezért a degenerált időszakom után maradtam a farmernél…”

  Carmen Electra

  A glamour modell és szex szimbólum nagy mértékű empátiát érez az állatok iránt, és úgy gondolja, semmi jogunk kihasználni és elvenni egy más élőlény életét.

  carmen-electra

  “Ez az egész szörnyen szomorú. Élő teremtményekről van szó. Nem áll jogunkban elvenni az életüket, főleg nem a divat kedvéért!”

  Charlize Theron

  Ha már a divatnál tartunk, a csinos színésznő is fölöslegesnek és brutálisnak találja, amit az állatokkal művelnek különböző ruhák és a kifutók kedvéért. Az embertelen kegyetlenség, a vér és a gyilkosság egyáltalán nem kellene a művészet velejárói legyenek.

  charlize

  “Nem eszkimóként élünk! Így egyértelmű az is, hogy egyáltalán nem létszükséglet számunkra, hogy a ruházatunkért gyilkolásszuk az állatokat.”

  veg

  Láthattuk tehát, hogy a sztárok világa sem csupán érzéketlen, tudatlan emberekkel van feltétlen tele. Sokan példaértékű és követendő életet élnek, gondolataik és életfelfogásuk pedig megérné, hogy mások is fontolóra vegyék egy erőszakmentes, egészségesebb élet lehetőségét.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon