MENÜ
 • Vegalománia – Hírességek, akik lemondtak a húsról IV.

  Már korábban is láthattátok, hogy a hollywoodi sztárok között is bőven akad, aki az állatok életét többre értékeli a húsevésnél. Nézd meg, hogy még kik és mit gondolnak e kérdésről!

  Az elmúlt pár hétben már bemutattunk jónéhány sztárt, akik meggyőződésük szerint zöld útra tértek, azaz eldöntötték: többet nem tekintik az állatokat eledelnek. Sőt, néhányuk teljes vegán étrendre tért, a tejtermékeket és egyéb állati eredetű cikkeket is mellőzve életükből.

  smiling-fruits-veggies

  Mint tudjuk ugyanis, a bőrből készült ruházati eszközök szedik talán a legbrutálisabb módszerekkel áldozataikat, de persze a tejipar is jócskán tartogat sokak számára megdöbbentő és sötét eltitkolt igazságot

  calff

  Nézzük hát, még ki erősíti az erőszakmentes és úgynevezett zöld gondolkodásúak táborát:

  Natalie Portman

  A csinos színésznő többek között azért tért át a vegetáriánus étkezésre, mert tudja, mivel jár az állatok leölése, és inkább kimaradna ebből a brutalitásból. “Többek között azért lettem vegetáriánus, mert ezáltal szeretetet és tiszteletet gyakorlhatok a többi élőlénnyel szemben. Naponta háromszor dönthetek úgy, hogy nem eszek meg valakit, akit megöltek.”

  natalie

  Ke$ha

  Te gondoltad volna, hogy a bohókás énekesnőt nagyon is érdekli az állatok sorsa? Elmondása szerint elkötelezett állatvédő, és sosem hordana valódi szőrmét.

  kesha

  “Egyszerűen szeretem az állatokat, amikor csak tudok, kiállok a jogaik mellett, és igyekszem felvilágosítani másokat. A családom is kiáll mellettem ebben a kérdésben, ráadásul rengeteg kutyát mentettek már meg a világ minden tájáról. Bár láthattatok engem néha koponyákat viselni, azok mind utcai gázolásból származtak. Igazi szőrmét sem hordok soha, az állatkísérleteket pedig mélységesen elítélem.”

  Leona Lewis

  leona

  A brit X Factor harmadik szériájának győztese is hasonlóképpen vélekedik. “Számomra egyértelmű volt, hogy csak vegetáriánusként élhetek. Nem eszem meg az állatokat, és nyilván nem is viselem őket, nem hordok igazi bőrt vagy bundát.”

  Tobey Maguire

  Pókember sztárja elmondása szerint több mint egy évtizede vegetáriánus, és már közel áll a vegán életmódra való áttéréshez.

  High Quality Wallpaper

  Richard Gere

  A sármos színész is inkább áll az állatvédők, mintsem a vágóhidak üzemeltetői mellé. “Számomra felfoghatatlan és nevetséges, hogy az emberek az állatvédő kampányoktól kapnak sikítófrászt, de az állatok tömeges legyilkolását nap mint nap támogatják döntéseikkel és saját pénzükkel”

  rgere

  “Pontosan 14 éve, hogy nem ettem húst, és egyáltalán nem hiányzik. Ráadásul tojást és tejtermékeket sem igazán fogyasztok, csak néha egy kevés tejcsokit. Gyerekkoromban egyébként nem szívesen ettem húst, csak a teljesen zsír- és csontmentes falatokat voltam képes lenyelni, de azt is nehezen. Nincs problémám azokkal, akik nem képesek lemondani róla, de ez az egész húsevés és a húsipar egyszerűen elrettent.”

  fruits-and-veggies

  Ismételten láthattuk tehát, hogy a sztárok világa sem csupán érzéketlen, tudatlan emberekkel van feltétlen tele. Sokan példaértékű és követendő életet élnek, gondolataik és életfelfogásuk pedig megérné, hogy mások is fontolóra vegyék egy erőszakmentes, egészségesebb élet lehetőségét.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon