MENÜ
 • Vegalománia – Hírességek, akik lemondtak a húsról II.

  Legutóbb már sorra vettünk néhány sztárt, akik a vegetáriánus étrendre esküsznek, a listát pedig tovább bővítjük. A te kedvenced is köztük van netán?

  Bár már önmagában is elég meggyőzőek az érvek, hogy miért érdemes megfontolni a húsról való lemondást, több elismert és méltán híres személyiség gondolatait is megosztottuk már veletek. Mindez tovább erősíti a tényt, hogy a vegetarianizmus nem csupán egy életmód, hiszen valójában komoly elvekről van szó, de ami még ennél is fontosabb: a tudatosság egy olyan szintjéről, ahová (sajnos) nem sokan képesek eljutni egész életük során.

  borsó

  Napjaink sztárvilágában szétnézve azért elmondható, vannak még követendő példák. Nézzük hát tovább, kik és mit gondolnak a témáról:

  Alicia Silverstone

   

  alicia

  A színésznő elmondása szerint rengeteg okból kifolyólag váltott a növény alapú étrendre. Később azonban rájött, a legfontosab ok mégiscsak az, hogy így végre nem tapad vér a kezéhez.

  “Politikai és erkölcsi okokból tettem, gondolván, hogy óriási áldozatot hozok. Ám később rádöbbentem, ezt egyszerűen muszáj volt vállalnom. Nem vagyok hajlandó még több erőszakhoz hozzájárulni ezen a világon.”

  Jessica Alba

  Jessica az önzőséget igyekezett levetkőzni, és úgy gondolja, az állatok sokkal többet érdemelnek annál a bánásmódnál, amiben jelenleg részesülnek.

  “Lehet, hogy elfogult vagyok, de ez nem is baj. Az az ember, aki nem szereti az állatokat, az én szememben a legönzőbb, aki csak létezik.”

  jessica

  Martha Stewart

  Az Amerika egyik leggazdagabb született feleségeként emlegetett sikeres üzletasszony bizony nem mindig látta a valóságot. Ám amikor rádöbbent, mibe kerül a szőrmebundája valójában, erősen elgondolkodott.

  “Bevallom, régen hordtam valódi szőrméből készült kabátokat, azonban teljesen megváltozott a véleményem, amikor rádöbbentem, min mennek keresztül az ártatlan állatok.”

  mart

  Alyssa Milano

  A színésznő jó példa arra, hogy van, akit egy megrázó  esemény képes olyannyira megváltoztatni, hogy véglegesen átértékel bizonyos életmódbeli kérdéseket.

  “A 9/11-es terrortámadás után lettem vegetáriánus. Egy barátom akkor tért vissza New Yorkból, és amikor mondta, mennyire borzasztó volt érezni a megégett hús szagát, rögtön a barbecue-ra asszociáltam, majd rendesen magamba néztem, és rájöttem, a különbség nem is olyan számottevő…”

  alyssa-milano

  Jared Leto

  Napjaink egyik legszexisebb énekese állítja, egészséges vegán étrendjének köszönheti (még mindig) fiatalos külsejét. Szinte el sem hisszük, hogy már 41 éves, hiszen minimum egy évtizedet letagadhatna. “Már húsz éve nem eszem húst, és higyjétek el, ez tesz engem energikussá és egészségessé, nem beszélve a sokak szerint csodás és fiatalos külsőmről…”

  jared

  Megérte a sok húsmentes év…

  Tartsatok velünk továbbra is, hogy megtudhassátok, még kik azok a sztárok, akik hasonlóan vélekednek a kérdésről, illetve, hogy vajon mi okból döntöttek úgy, más fajta étrendre van szükségük.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon