MENÜ
  • Vegalománia – A gyümölcssaláták világa

    Ha nyár, akkor gyümölcsök, ezzel együtt pedig rengeteg színes és különleges gyümölcssaláta. Lépjünk tovább hát az édeskésebb növények világába, és nézzük, mi mindent dobhatunk még össze vitaminbomba gyanánt.

    Az előzőekben mutattunk már rengeteg ötletet az egészséges és erőszakmentes táplálkozásra vágyóknak, volt már paradicsomos és padlizsános receptáradat is.

    Most azonban ideje édesebb vizekre evezni, hiszen még nem esett szó arról, micsoda egészséges desszerteket készíthetünk különböző gyümölcsökből néhány extra hozzávaló segítségével. Hiszen ne feledjük, minél tarkább az étel, annál többfélébb értékes tápanyagot juttathatunk szervezetünkbe. Íme néhány egyszerű mégis nagyszerű ötlet:

    Epres gyümölcssaláta

    Hozzávalók:

    2 db alma
    2 evőkanál kristálycukor
    1 csipetnyi só
    2 db narancs
    30 dkg földieper
    1 evőkanál méz
    3 db mentabóbita

    Elkészítés: A meghámozott almát kis kockára vágjuk. Cukorral, pici sóval ízesített 3 dl vízben pár perc alatt puhára főzzük, lehűtjük, a mézzel tovább édesítjük. A gerezdekre szedett narancsokat kifilézzük, az eperrel együtt félbevágjuk. Három üvegpohárba kiszedjük vegyesen a gyümölcsöt, rámerjük a kompót levét. Mentabóbitával díszítjük.

    Gyümölcsök dinnyehéjban

    Hozzávalók:

    20 dkg cseresznye
    1 db banán
    4 db sárgabarack
    20 dkg szilva
    3 evőkanál citromlé
    4 evőkanál méz
    3 db mentaágacska
    2 db kis sárgadinnye
    1 dl tejszínhab és mentalevélkék

    Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A banánt meghámozzuk, majd ferdén vékonyan felszeljük. A sárgabarackot és a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony gerezdekre osztjuk. A gyümölcsöket egy tálban óvatosan összekeverjük. A citromlevet a mézzel simára keverjük, és a gyümölcsökre öntjük. A mentát megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és a leveleit vékony csíkokra vágjuk. A salátára szórjuk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A sárgadinnyéket félbevágjuk, a magokat kikanalazzuk, a húsukat kivájjuk, de úgy, hogy egy 2 cm vastagságú réteget meghagyunk a héjban. A gyümölcshúst feldaraboljuk, a salátához adjuk, és az egészet összeforgatjuk. A salátát a félbevágott, kivájt dinnyehéjakba halmozzuk. Tejszínhabrózsákkal és mentalevélkékkel díszítve tálaljuk.

     

    Egzotikus gyümölcssaláta házilag

    Hozzávalók:

    2 db savanykás alma
    2 db satsuma
    4 db mandarin
    1 db nagyobb gránátalma
    2 db mangó
    1 db citrom leve
    0.5 l víz
    5 szem szegfűszeg vagy szegfűbors
    kristálycukor vagy édesítő
    1 csipet só

    Elkészítés: A meghámozott almákat vékonyabb cikkekre vágjuk, a fűszerrel, sóval és cukorral ízesített forró vízbe dobjuk, 3 perc alatt roppanósra főzzük, kihűtjük. A narancsot és a mandarint gerezdekre bontjuk, a narancsgerezdeket kifilézzük, félbevágjuk. A gránátalma felső harmadát kalapszerűen 1 mm mélyen körbevágjuk, kettévesszük. Az alsó részen a héjat cikkenként kifordítjuk, kiszedegetjük a magocskákat. A mangókat hosszában, a maggal párhuzamosan elvágjuk. A kihűlt almalébe facsarjuk a citromot, beletesszük a gyümölcsöket, és krusztás pohárban apróra vágott friss bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat mindenkinek!

     

    Nyereményjáték

    Bulvár

    A Plázson még tart a nyár

    Bulvár
    Sze. 2., szerda

    Lupa Duma – Costes vacsorával

    Bulvár
    aug. 10., hétfő

    Televízió

    A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

    Televízió
    okt. 8., kedd

    Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

    Televízió
    jún. 29., szombat

    Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

    Televízió
    Sze. 13., csütörtök

    Ajánló

    Új világsztárt jelentett be az EFOTT

    STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

    A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon