MENÜ
 • Vastag Tomi és a Rocktenors New Yorkban jártak

  Ehhez nem kellett a tengeren túlra utazniuk, elég volt ellátogatniuk Etyekre, a Korda Filmstúdióba, ahol részt vehettek több rendkívüli programban a fiúk.

  „Szeretnénk azt az örömet és ünnepi hangulatot, amit a Korda Stúdió ötéves jubileuma jelent számunkra a látogatóinkkal megosztani. Büszkék vagyunk az elmúlt időszakban nálunk készült produkciókra, és azt szeretnénk, ha a filmgyártás izgalmas perceit minden érdeklődő átélné velünk” – nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmpark ügyvezetője, aki március 8-án ezekkel a szavakkal nyitotta meg a sajtónapot a helyszínen.

  A Filmpark két vadiúj projektjét hivatott ezen a napon bemutatni: a „Filmbuilding”-et, illetve a „Wild Tracks”-et, amely által a látogatók még közelebb kerülhetnek a filmezés világához.

  A „Filmbuilding” program keretében rövid játékfilm készül, ahol az arra jelentkezők belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába. A résztvevők a kapott forgatókönyv és a rendező utasítása alapján, a szükséges technikai eszközök, jelmezek, kellékek, díszletelemek segítségével aktív részesei lehetnek saját filmjük elkészítésének, akár stábtagként, akár színészként.

  A „Wild Tracks”, azaz „Vadsáv” nevet kapta az a program, ahol Lukács Ferenc hangmérnök segítségével kipróbálhatják a vendégek az utószinkronizálást. Lukács Ferenc majd két évtizedes hollywood-i múlttal rendelkezik, és jelenleg már második éve ő a „The Borgias” tévésorozat magyarországi utószinkron hangmérnöke, úgyhogy egy igazi profi utasításait követve lehet megtapasztalni a szinkronizálás élményeit.

  Akik részt vettek a sajtónapon, azok elsőként tapasztalhatták meg ezeket az élményeket, illetve ezenkívül egy teljes stúdiótúrán is részt vehettek, ami annyiban bővült a korábbiakhoz képest, hogy májusig a reneszánsz díszlet is látogathatóvá vált, mivel jelenleg nem forog benne semmilyen produkció.

  Természetesen ezekből a programokból Vastag Tomi és a Rocktenors sem maradhatott ki, örömmel vettek részt ezen a napon, és kipróbáltak mindent, amit lehetett. Míg Tomi Lukács Ferenccel beszélgetett a szinkronizálás rejtelmeiről, addig Márk, Márió és Zoli igazi hollywood-i sztároknak érezhették magukat, ugyanis a „Filmbuilding”-en vettek részt, ahol egy katasztrófafilm szereplőivé váltak.

  „Semmi pénzért nem hagytuk volna ki a mai napot, mivel fantasztikus élményekkel gazdagodtunk” – kezdték a srácok, akik láthatólag még mindig a program hatása alatt voltak.

  „Olyan plusz dolgokat kaptunk itt a nap folyamán, amiben szerintem kevés embernek lehet igazán része. Mi alapból színházból jövünk, de egész más filmben játszani, mint fent a színpadon. Sokkal nehezebb itt előadni azt egy zöld vászon előtt, hogy most éppen ránk fog zuhanni egy meteor” – árulta el Márk, akinek a gondolatmenetét Zoli folytatta.

  „Alapjáraton az ember nem is gondolná, mennyire más világ az egész. A legtöbb ember csupán a végeredményt tapasztalja meg, mikor elmegy a moziba, vagy betesz egy DVD-t otthon a házimozi rendszerbe. A mögöttes folyamatokat senki nem látja. Baromi kemény munka folyik itt, sok ember összehangolt feladata adja meg azt a végleges dolgot, amit filmnek hívunk.”

  „Nagyon érdekes volt egy olyan szakemberrel beszélgetni a szinkronizálás rejtelmeiről, aki Hollywood-ot is megjárta” – adta át élményeit Vastag Tomi, aki abban a kivételes helyzetben lehetett, hogy Lukács Ferenccel beszélgethetett.

  „Fantasztikus, mekkora szakmai tudással és hozzáértéssel rendelkezik. Sok mindent elárult a munkájáról, hogyan és miként dolgozik, úgyhogy már csak ezért is érdemes volt ellátogatnom Etyekre.”

  Vastag Tomival hamarosan hosszabb interjút is olvashattok, ahol többek között részletesebben is mesélni fog az etyeki élményeiről a színház és a zenélés mellett, illetve a Rocktenors tapasztalatait is megismerhetitek. Nincs más dolgotok, mint figyelni az oldalt, mert tudjátok: Képben vagyunk!

  Fotós: Ribárszki Viktória

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon