MENÜ
 • Vasárnap lesz a nevetés világnapja

  A nevetésre akkor is szükség van, ha erőltetett, mert aztán igazi hahotázásba csap át.

  Eckart von Hirschhausen német orvos a nevetés jótékony hatásairól beszélt. Szerinte „a nevetés olyan, mint a szex: hatalmas különbség, hogy az ember csak nézi, vagy műveli is. Kívülről nézve furcsának tűnhet, de belülről igazán csodálatos.”

  Nem véletlenül alakultak nevetés-klubok szerte a világban. Különösen azok számára hatékony, akiknek nincs elég idejük egy jóízű kacagáshoz, ugyanis a csoport találkozóin együtt gyakorolhatnak. Természetesen egyedül is megy: „Ha az ember sokáig próbálkozik, egyedül is menni fog. Egyszer csak bekövetkezik az a mágikus fordulat, amikor a nevetés igazivá válik” – véli a doktor.

  Hirschhausen  úgy gondolja, hogy a nevetés iskolai tantárggyá kellene tenni az egészséges életmódot oktató tárgyak mellett, hiszen ezek azok a dolgok, melyekre az embereknek igazán szükségük van az életben. A tananyag pedig olyan területeken is körüljárna, mint a konfliktuskezelés és a pszichológiai problémákkal való foglalkozás.

  „Az élete során az ember elfelejt nevetni. A gyerekek még naponta 400 alkalommal kacagnak, a felnőttek azonban csak nagyjából húszszor, a holtak pedig egyszer sem. A tendencia tehát egyértelmű: aki nevet, annak több ideje van hátra az életéből” – zárta gondolatait a német orvos.

  Tehát kedves olvasók a ti érdeketekben: vasárnap, vagy akármikor, nevetésre fel!

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon