MENÜ
 • Vasárnap elvesztünk egy órát

  Átállunk a nyári időszámításra

  Ha jön a tavasz, akkor minden évben van automatikusan egy nap, amikor jól oda kell figyelni az időre, ugyanis egyszer csak elveszítünk egy órát életünkből. Na jó, a helyzet nem ennyire drámai, hiszen átállítás ősszel is van, akkor pedig mindig nyerünk egyet. Idén ez az óraátállítás vasárnapra esik, amikor is éjjel 2 órakor egyből 3 lesz.

  Ennek az állandó kavarásnak a legnagyobb előnye, hogy tovább van világos, amely bizonyítottan pozitív hatással van az emberek közérzetére. Jobb az idő, mindenki szívesebben mozdul ki és tovább is tartózkodik a szabadban. Mindenki tevékenyebb és talán a kedélye is vígabb. Az persze ettől függetlenül rémes, hogy van egy hétvégi nap, amikor akár tetszik, akár nem, kevesebbet lehet aludni.

  Ezt az egész állítgatást a legenda szerint Benjamin Franklin, a villámhárító feltalálója ötölte ki. Akkoriban ezt mindenki csak viccként kezelte, de aztán 1916-ban az USA-ban pár évre bevezették. Magyarországon is volt több próbálkozás ezzel kapcsolatban, de állandósulni csak 1980-ban állandósult.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon