MENÜ
 • Van jó is az idei téli olimpiában

  Hamarosan kezdődik a téli olimpia, ezért itt az idő, hogy gyorstalpalót tartsunk abból, hogy kinek is szurkolhatunk.

  Minden idők legdrágább téli olimpiája – mely 51 milliárd dollárba került – már lassan indul, pedig még el sem készült rendesen. Szocsi 2007-ben nyerte el a rendezési jogot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (MOB) akkori gyűlésén. Vlagyimir Putyin orosz elnök álma viszont nem is volt annyira könnyen megvalósítható. Hiszen nemcsak új sportkomplexumok emeléséről volt szó, hanem új hidakat, vízelvezető csatornákat, új közlekedési csomópontokat, illetve 365 kilométer utat, 50 kilométer autópályát és 50 kilométer vasutat kellett építeni.

  szocsi

  Botrányoktól azonban nem voltak mentesek az előkészületek. Sokan nehezményezték, hogy Oroszországban tiltják és büntetik a homoszexualitás „népszerűsítését”. Aztán jöttek a terrorfenyegetések, de nem kell aggódni, hiszen 70 000 rendőr és katona, na meg az FBI vigyáz a biztonságra. Ezekhez képest már szinte részletkérdés, hogy mindenütt kóbor kutyák csatangolnak, illetve néhány sportoló szállásán a csapokból nem folyik víz.

  A szocsi olimpia sportágai közé tartozik az alpesi sí, a sílövészet, a bob, a sífutás, a curling, a műkorcsolya, a síakrobatika, a jégkorong, a szánkó, az északi összetett, a rövidpályás gyorskorcsolya, a szkeleton, a síugrás, a hódeszka és a gyorskorcsolya.

  Az előbb elhangzottak közül szurkolhatunk magyar indulóknak rövidpályás gyorskorcsolyán, alpesi sín, gyorskorcsolyán, sífutáson és sílövészeten. A történelem során hat medált vittünk haza téli olimpiáról, mind a hatszor műkorcsolyán. Abban idén nem indulunk, így kíváncsian várjuk, hogy másban tudunk-e majd remekelni.

  szocsi2

  Rövidpályás gyorskorcsolya:
  Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa

  Gyorskorcsolya:
  Nagy Konrád

  Alpesi sí:
  Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert

  Sífutás:
  Szabó Milán, Simon Ágnes

  Sílövészet:
  Gombos Károly, Szőcs Emőke

  Szabadkártyában bízhat:
  Pulai Imre (szánkó), Gyarmati Anna (hódeszka), Lykovcán Ágota (gyorskorcsolya)

   

  Dudok Kata

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő