MENÜ
 • Való Világ: A végső összefoglalás

  Riporterünk, aki mindenhol ott volt

  2011 szeptemberében startolt a Való Világ legújabb, már az ötödik szériája, alig 4 hónappal az előző széria után. Amikor megkaptuk az engedélyt a forgatásokra, tudtam, hogy kemény félévünk lesz. Az adásokat folyamatosan követni kellett ahhoz, hogy képben legyünk.

  A mostani összeállításban szeretnék nektek, kedves olvasóknak, nézőknek egy kis kulisszát megosztani, hogyan, miként zajlottak a forgatások, és milyenek is valójában a riportjaim hősei, a Villalakók.

  A VV 4. szériájához képest változást jelentett, hogy mielőtt beköltözött volna az utolsó két lakó is, a nézők kiszavazhattak két unalmas embert. Így kikerült Melinda és Bandi. Mint azt a Fináléban is láthattuk, velük az RTL Klub sem tervezett foglalkozni, így ezt mi sem tesszük.

  A védettségért folyó játék ismét egy újítás volt. Az első párbaj kimenetelét Csaba nyerte Cristofel ellen. Cris 41%-ot kapott, de nem is ez, sokkal inkább az elsőkénti távozása okozta számára a megdöbbentő kudarc élményét. Amint megérkeztünk a VV stúdiújába, Cristofel hangos üdvözléssel köszöntött minket. Rögtön beálltunk, ő egy pillanatra sem fogta be a száját, folyton poénkodott, ami számomra pozitív élmény volt, mivel a showban nem tartozott a kedvenc karaktereim közé. Az interjú alatt is csak mondta és mondta..

  A VV második kiesője Eszter ellen Dya volt. Dya csúfos vereséget szenvedett, 25% kemény vélemény volt a nézőktől. Vele nem a stúdióban, hanem egy riportra kinevezett szobában beszélgettünk. Legrövidebb interjúm lett, nem igen volt mit elemezni. Ugyanakkor a Finálén már akkora múltja lett, ami bőven adott beszéd témát.

  Harmadik kiesőként Shadi távozhatott. Nem gondoltuk volna, hogy Eszter megint fölényesen nyerni fog, 21% maradt Shadinak. Shadi volt az első versenyző, aki mélységesen megdöbbentett. Ő nem a nyereményért ment a Villába, hanem hogy önmagát megmutassa, vagy megismerje, a  fene sem tudott kiigazodni rajta. Nem értettem így a létét, mint ahogy azt sem értettem, miért takarja ki az arcát a riport adásakor.

  Vera elleni kieső, Annamari 44%-ot kapott, de hogy megérdemelt-e ennyit, döntsék el a nézők. A furák kategóriában bejutott lány nagy reményekkel érkezett a Villába, de egy hét alatt leeresztett. Karakterével még ő maga sem értett egyet, jelenlétével meg mi nézők nem. Felreppent a bulvárban, hogy van gyereke, erre a kérdésre viszont már nem akart válaszolni. Így nem csak az interjúnak lett vége, de a kedvem is elment a beszélgetéstől.

  Veronika kapta a legkevesebb szavazatot, mindössze 18% birtokosa lett, így ötödik kiesőként Csaba ellen távozhatott. Sok allűrrel mentem a forgatásra, ami egycsapásra megváltozott. Kedves, őszinte lány, akinek a buta szerep jutott. Rendesen kifejezte magát, becsülettel válaszoltmindenre. Nagyon megszerettem.

  Január elsején Gergő Vera elleni kiesésével elérkeztünk a félidőhöz. Rendhagyó interjú volt, mert londoni tartózkodásom miatt nem tudtam másodikán forgatni vele. Gergőnek ekkorra már bőven volt ideje az újságcikkekkel megismerkednie, így ki nem maradhatott Vera pornó videójának témája.

  Nagy várományosom volt Péter, aki hatalmas csalódásba csapódott át. A kérdésekre flegmán, lekezelően válaszolt, az interjú nagy részét kivágtuk, mert használhatatlan lett. Feltehetően annyira biztos volt a fináléba jutásában, hogy ezért csalódott volt és haragudott a világra. Sajnáltam az arcosságát, mert a játék alatt valóban megkedveltem.

  Szoros küzdelem után Eszter 49% mellett Verával szemben kiesett a játékból. Eszter tipikus ellenpéldája a közbeszédnek, miszerint a realityket bunkók lakják. Nem is értettem, miért költözik a Villába egy több nyelvet beszélő, külföldön tanult, diplomás lány. Hogy miért? Mert ez lett élete kalandja. Eszterrel készítettem a legtöbb interjút az idei szériából. A Story Gálán ruhájával elkápráztatta a közönséget.

  Jött a démonok, vagy amazonok harca. Kinga és Seherezádé párbajból Kinga maradt alul. 34% várományosaként nehezen viselte a szabadulást. Kinga játékéval messzemenőkig nem értettem egyet. Túlzottan hatásvadász volt, ami sokszor kimerült abban is, hogy egy vita során berohant a nappaliba, onnan ordítozott, csak hogy biztosan lássa, hallja mindenki. A munkából hazatérő, fáradt nézőnek semmi kedve sincs az egész napos viták után még a televízióban is ezt nézni. Az interjút az RTL Klub székházában készítettük, ahol döbbenetemre Kinguci elsírta magát.

  Vera szintén nagy kedvenc volt. Meggyőződésem volt, ha nő nyer(het), ő fog nyerni. Őszintesége, szókimondása a végzetét okozta. 24% Attila ellen biztos bukás volt. Fontos megemlíteni, hogy mi nézők azt láthattuk, amit elénk tettek, így aszerint ítélkeztünk, amit a vágó felkínált. Vera veszekedéseinek miértjeit megértve egy teljesen más dimenzióból is megvizsgálhatjuk. Jött a pornó botrány. Magyarországon egy pornófilm még mindig “ciki” számban megy. Mindenki látott már szexfilmet, még ha tagadja is. Sőt tovább megyek: a felnőttek nagy része csinálta is azt, amit egy felnőtt filmben szoktak. Na és? Ha ezt kamerára veszik? Durr bele, és akkor mi van?!

  Szintén Attila ment párbajozni és nyert 77% szavazat mellett Fecó ellen. Fecó kiesésével kialakult a finálé sorrendje. A nagy dumás versenyzővel a VV fináléja előtt beszélgettem. Hatalmas pörgés jellemezte, órákig is folytathattuk volna. Víg kedélyű kedves ember. Szerethető karakter volt, bár sokszor érezhette a néző, hogy oda csapong, ahol csurran-cseppen majd valami. Az interjú alkalmával rájöttem, Fecó ártatlan, őszinte ember. Szeretjük.

  A finálé első kiesője Seherezádé volt. Számíthattunk rá, hiszen az RTL-nél nő még nem nyert semmit. Jó, bevallom, azért úgy tippeltem, hátha majd most. De nem. Sehi fóka nyerítése milliókat szórakoztatott és irritált. Gondoltam, addig nem fejezem be a beszélgetést, amíg nem neveti el magát. Természetesen elmondta, hogy tudatosan vissza fogja fogni majd magát, de az ívelt beszélgetés végén bedobott viccemen nem bírta ki, és kitört. Az operatőr kolléga fülében lévő füles majd kiszakadt a mikrofonba történő ordítás miatt, de élveztük, jót szórakoztunk mi magunk is.

  Csaba karakterét Jerzyhez tudtam hasonlítani. Annyi izgalom volt bennük, mint a péntek esti programomban, amikor betettem a mikróba a kukoricát, az kipattogott, megettem, és nem történt semmi. Újságíró kollégáktól érdeklődve megtudtam, hogy Csaba hulla fáradt, alig válaszol. Komoly interjúnak néztünk elébe. Összességében Kiszel Tünde nagy szerelme kedves volt, sokadjára elmondta ugyan azt nekünk is, és már meneteltünk is tovább a hős felé.

  Attila, a VV Jockey Ewingja, az összeférhetetlen, az elviselhetetlen, a nyertes. Attila 163 napot töltött a Villában, elsőként bevonulva, utolsóként távozva. Az interjú előtt Péterből tanulva féltem tőle, de minden félelem elillant rögtön a kézfogáskor. Szemébe sütött a nap, így egy kicsit átrendezte a beállításokat és rögtön bele is vágtunk. Ugyan elmondta, hogy a sokadik stáb vagyunk, de ennek ellenére korrekt, összetett, rendes válaszokat adott. Nagy kedvenc volt, nem csak nekem, a stábnak is. Ő bebizonyította, hogy nem a Barátok közt volt a bevonulás célja, hanem amiről ez a reality valóban szól, a taktikai játék a lényeg.

  Ez úton is köszönöm Adriennek a sajtó ügyintézést. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, sok ismerősre szert tettünk, rengeteg tapasztalatot szereztünk. A legnézettebb riportjainkat a VV hősei produkálták. Nagy reménységgel várjuk az októbert, amikor is kezdetét veszi a Való Világ 6. szériája.

  -Laci-

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon