MENÜ
 • Utazás Picasso lelkébe

  Elárverezik Picasso 100 képét, melyek a kutatók szerint igazi utazást kínálnak a festő elméjébe és lelkébe. A Vollard Suite kollekció 1930 és 1937 között született képekből áll.

  A kollekció 100 képe között találunk olyat is, melyet a festő szerelme, Marie-Thérése ihletett meg, de más fontos nyomokra is bukkanhatnak a figyelmes nézelődők. A British Museum igazgatója, Neil MacGregor szerint a képekkel “sétát tehetünk Picasso agyában” míg a festő egyik szakértője, Stephen Coppel szerint a képek “egy labirintus középpontjai.”

  A Sotheby aukciós ház impresszionista szekciójának igazgatója, Helena Newman elmondása szerint a képek “kivételesen ritkák” és “lenyűgöző fontossággal bírnak”, fontos részei Picasso munkásságának és minőségük és kifogástalan.

  A szakértők szerint Picasso a képek készülésének időszakában, 1930 és 1937 között életének egy rendkívül kegyetlen és kritikus szakaszát élte át.

  “Rengeteg érzelem van ezekben a képekben, vannak köztük erotikus, viharosak, gyilkosak, emberiek, szenvedélyesek láthatjuk a vonzódását a fiatalabb női test felé.”

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő