MENÜ
 • Utazás Picasso lelkébe

  Elárverezik Picasso 100 képét, melyek a kutatók szerint igazi utazást kínálnak a festő elméjébe és lelkébe. A Vollard Suite kollekció 1930 és 1937 között született képekből áll.

  A kollekció 100 képe között találunk olyat is, melyet a festő szerelme, Marie-Thérése ihletett meg, de más fontos nyomokra is bukkanhatnak a figyelmes nézelődők. A British Museum igazgatója, Neil MacGregor szerint a képekkel “sétát tehetünk Picasso agyában” míg a festő egyik szakértője, Stephen Coppel szerint a képek “egy labirintus középpontjai.”

  A Sotheby aukciós ház impresszionista szekciójának igazgatója, Helena Newman elmondása szerint a képek “kivételesen ritkák” és “lenyűgöző fontossággal bírnak”, fontos részei Picasso munkásságának és minőségük és kifogástalan.

  A szakértők szerint Picasso a képek készülésének időszakában, 1930 és 1937 között életének egy rendkívül kegyetlen és kritikus szakaszát élte át.

  “Rengeteg érzelem van ezekben a képekben, vannak köztük erotikus, viharosak, gyilkosak, emberiek, szenvedélyesek láthatjuk a vonzódását a fiatalabb női test felé.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon