MENÜ
 • Újraválasztották Obamát

  Barack Obama nyerte meg az amerikai elnökválasztást, ezzel legyőzve a republikánus jelöltet, Mitt Romney-t.

  Barack Obamát újabb négy évre választották az Egyesült Államok elnökének – adta hírül helyi idő szerint kedden éjjel a szavazatszámlálási részeredmények alapján a Fox News, a CNN és a CBS televízió.

  Az elnök több billegő állam mellett (ahol nem lehetett előre megjósolni a szavazatok végkimenetelét) győzni tudott a mindkét kampánystáb által kulcsfontosságúnak tartott Ohióban, és elérte az elnökválasztói testületben az újraválasztáshoz szükséges 270 szavazatot. Ezzel továbbra is érvényes az a tendencia, hogy republikánus jelöltnek nem sikerül elnyernie az elnökséget Ohio nélkül.

  A legszorosabb eredmény Virginiában és Floridában volt, utóbbi államban még a szavazatok 96 százalékos feldolgozottsága mellett sem lehetett biztosat mondani.

  Chicagóban, a támogatói előtt tartott győzelmi beszédében elmondta, hogy szívesen együttműködne Romney-val annak érdekében, hogy előrevigyék az országot.

  “Összeszedtük magunkat, megharcoltunk a visszatérésért, és a szívünkben mindannyian érezzük, hogy az Amerikai Egyesül Államok számára a java még hátravan” – biztatta a szavazókat.

  Az újraválasztott elnök hozzátette, hogy sokkal határozottabban és ösztönzőbben tér majd vissza  Fehér Házba, hiszen sok munka vár még rá.

  Megfogadta, hogy együtt fog működnie a republikánus párt vezetőivel a a deficit csökkentésében, az adótörvények módosításában és a bevándorlás rendszer reformjában. Valamint dolgozni fog azon is, hogy megszabadítsa Amerikát a kőolajfüggőségtől.

  “Egy nagy amerikai család vagyunk, és egy nemzetként fogunk a magasba emelkedni vagy elbukni” – jelentette ki az Egyesült Államok első fekete elnöke.

  Forrás: BBC

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon