MENÜ
 • Újra megtekinthető Leonardo da Vinci utolsó képe

  A Szent Anna harmadmagával című festmény ismét a Louvre-ban van.

  A párizsi Louvre 18 hónapon át tartó restaurálás után újra a közönsége elé tárta Leonardo da Vinci híres, Szent Anna harmadmagával című festményét.

  Már több mint tizenöt évvel ezelőtt felmerült az ötlet, hogy restaurálják a festményt, ám az akkori technikához képest nagyon nehéz és veszélyes feladatnak tűnt, így 2009-ig várni kellett a pozitív döntésre. Azonban három évvel ezelőtt sem mentek teljesen zökkenőmentesen az előkészületek. Ugyanis a Franciaországban hatalmas szaktekintélynek számító Jean-Michel Cuzin és Segolene Bergeon Langle, a munkálatokért felelős bizottság két tagja a tervezett irányvonalakkal nem értett egyet, így kiszálltak a projektből. Ez több szakértő és szaklap aggodalmát is kivívta, és emiatt csúszott a munka.

  Elkészülte után azonban eloszlatta a kétkedők aggodalmát, hiszen még a legszkeptikusabbak szerint is kiváló lett az eredmény. Ráadásul a múzeum nem csupán magát a festményt mutatja be, hanem egy kiállítással emlékeztet arra a hatalmas nyomozómunkára és kutatásra, mely megelőzte a munkálatokat. Rengeteg vázlat és jegyzet is megtekinthető, melyeket a restaurálásban résztvevő szakemberek gyűjtöttek.

  A látogatók a Szent Anna, Leonardo da Vinci utolsó mesterműve című kiállítást június 25-ig tekinthetik meg a Louvre-ban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon