MENÜ
 • Újra együtt Munkácsy trilógiája

  Tegnap megérkezett a debreceni Déri Múzeumba Munkácsy Mihály Golgotája, így újra helyen van a trilógiát alkotó három híres festmény.

  Először Pécsett, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretein belül, majd Budapesten, Bécsben és Szegeden is kiállították Munkácsy Mihály Golgota című festményét, ezért több mint két évig volt távol a debreceni Déri Múzeumtól, egészen tegnap estig. Ekkor ugyanis darus segítséggel emelték be a múzeumba, ahol restaurátorok jelenlétében ki is csomagolták, majd ellenőrizték állapotát, mely a szakértők szerint kiváló.

  Az Ecce Homo, a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota Munkácsy Mihály három talán legismertebb festménye, együtt pedig igazán egyedülálló látványt nyújtanak. A Golgota egyébként a Munkácsy Alapítvány tulajdona és 2016-ig van tartós letétben Debrecenben, a Krisztus Pilátus előtt, amely a kanadai Hamilton Galéria tulajdona pedig 2014-ig. Ezért az érdeklődök két évig még biztosan megtekinthetik a Déri Múzeumban a három remekművet.

  A Déri Múzeum közleménye szerint még ebben a hónapban megnyitják a Munkácsy Termet, így újra látható lesz Debrecenben a három műalkotás.

   

  Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

  Kép: MTI, MTI-fotó: Czeglédi Zsolt 

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon