MENÜ
 • Újabb mekis botrány: csúnyán megvezették a fogyasztókat

  Már megint sározzák a McDonald's-ot: a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ugyanis megállapította, hogy a gyorsétteremlánc magyarországi hálózata hamis infókat terjesztett a fogyasztók körében ételeik alapanyagaival, elkészítési eljárásaival kapcsolatosan. Micsoda meglepetés!

  A McDonald’s nem tűnt fel túl jó fényben az utóbbi időben, Jamie Oliver is meglehetősen sok sötét titokra rávilágított, meg az is kiderült, hogy a kajájuk konkrétan nem alkalmas emberi fogyasztásra. Mégis mindenki folyamatosan mekizik és nem tud lemondani az általuk kínálta – csak látszólag olcsó és igencsak egészségtelen – szennyről.

  fat-kid-in-mcdonalds

  Egy fejlődő szervezet ideális tápláléka?

  Az ügyes agymosók azonban most hazánkban is lebuktak: a gyorséttermi lánc ugyanis 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban.

  fuj

  Ilyen is volt már…

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezek alapján megállapította, hogy a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. megtévesztette a fogyasztókat csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítése során. A GVH ezért 15 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

  A GVH vádjaira végül a következőképpen reagált a McDonald’s: “Meggyőződésünk, hogy nem tévesztettük meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés termékeink kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően jártunk el, és valamennyi vonatkozó hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdettük és értékesítettük termékeinket. Az eljárás során kifejtett álláspontunkat fenntartjuk, és a Versenytanács határozatának bírósági felülvizsgálatát kérjük.”

  Egyébként több interjúnk is készült a McDonald’s kapcsán:

  A csirkehúsról, illetve arról, hogy pontosan miből és hogyan lesz, Vegalománia rovatunkban olvashatsz bővebben!

  (Forrás: Népszava, MosaicOnline)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon