MENÜ
 • Új megoldás az energiaellátásra

  Az UCLA kutatói kifejlesztettek egy újfajta napelemet, mely a jövőben könnyen oldhatja meg a környezettudatos energiagazdálkodást szerte a világon.

  Az új elem ugyanis könnyen használható ablakként, hiszen nemes egyszerűséggel átlátszó. A kutatók szerint így bármilyen épület használhatná ablakként, melyek nem csak a fényt engednék be mostantól, de áramot is termelnének az épületnek.

  Az új polimer elem (PSC) leginkább a nem látható fényt használja fel áram termelésére, melynek köszönhetően át is engedi azt, így az emberi számára 70 százalékosan átlátszó.

  A kutatók szerint az anyag számos előnnyel jár, hiszen nem csak ablakként használható, hanem különböző eszközök borításaként is. Lehet szó konyhai eszközökről is vagy telefonokról, tabletekről, mindenről, melynek átlátszó borítása van.

  Yang, a fejlesztés vezetője elmondta, hogy kutatásukat az egész világon figyelemmel kísérte a tudós-társadalom, így roppant mód örül a sikernek. Kiemelt egy másik előnyt is: az új anyag rendkívül olcsón állítható elő nagy mennyiségben, vagyis nem egy olyan dologról van szó, melynek terjedését gátolhatná a pénz.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon