MENÜ
 • Új majomfajt fedeztek fel.

  Új afrikai majmot fedeztek fel, melyet máris a kihalás fenyeget.

  A majmot a felfedezési hely lakosai eddig lesulának nevezik. Az utóbbi 28 hónapban ez csupán a második újonnan felfedezett majomfajta.

  Az első példányát a majomnak már 2007-ben megtaláltak. Az akkor megtalált gyerek-lesula alig valamiben különbözött az addig ismert majmoktól, de a kutatók már tudták, hogy ettől függetlenül új fajról van szó.

  Az elmúlt három évben aztán a helyi kutatók újabb lesulákat jegyeztek fel Kongó környékén. Anatómiai és genetikai kutatásokat végeztek, és részletesen figyelték meg akológiájukat és viselkedésüket.

  A lesula ma már hivatalosan is új fajnak számít, élőhelyét Kongóban határozták meg, 6500 négyzetlábnyi területen, az ország azon vadonrészén, melyet eddig a legkevésbé kutattak át. Bár a lesula nem túl sűrűn mutatkozik, ettől függetlenül veszélyben van a helyi húsgyűjtő vadászatok miatt

  John és Teresa Hart, a kutatás két vezetője elmondásuk szerint már tárgyalnak Kongóval, hogy segítsenek megvédeni az állatokat, hiszen az ilyen ritka fajok könnyen válhatnak alig néhány év alatt kihaltakká.

  Fotó: J. A. Hart

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon