MENÜ
 • Új drog az okosságért!

  Egy ritka droggal könnyen fejleszthetjük kognitív képességeinket, mint a tanulás eredményessége vagy a memória állapota, derült ki egy új kutatásból.

  Ahogy az ember öregszik, úgy tanul egyre nehezebben és veszti el memóriájának egy részét. Az öregség legvégső foka sok esetben az Alzheimer-kór vagy az öregkori elbutulás. Viszont most felfedeztek egy drogot, amivel ez a folyamat semmissé lesz.

  A polizén gyökerekkel rendelkező drogot egy texasi egyetemen tesztelték egereken. A Rapamycin nevű baktériumot a Húsvét-szigeteken fedezték fel és beépítették a különböző életkorban járó egerek étrendjébe.

  Az eredmény pedig egészen meglepő lett. Míg a fiatal egerek tanulási- és memóriaképességei nagyban javultak, addig az idősebb egerek visszanyerték régi képességeiket.

  “Azok az idősebb egerek, amelyek a baktériumos diétát kapták erőteljes fejlődést mutattak és elmúlt náluk annak a szellemi leépülésnek a folyamata, ami az idősödéssel együtt jár.”

  A drognak viszont volt más hatása is a tesztalanyokra, a kutatás egyik vezetője, Dr. Galvan szerint. A tesztelt alanyoknál csökkent a feszültségre és a depresszióra való hajlam is, melyek ugyancsak befolyásolják mind az állatok mind pedig az emberek kongnitív képességeit.

  Vagyis a Rapamycin a gyógyszerek világában nem csak a tanulási képességeinket és a memóriánkat fejlesztheti a jövőben, de könnyen lehet antidepresszáns is.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon