MENÜ
 • Új Banksy művek a Teslában

  Az ismeretlenségbe burkolózó kapucnis graffiti művész, Banksy, a hazai sajtóban is egyre gyakrabban jelenik meg mostanában, hiszen Budapesten először rendeztek a műveit és munkásságát bemutató kiállítást.

  Ez egy vicc?” – áll a világ legtitokzatosabb művésze által létrehozott hotel honlapján a Gyakori Kérdések rovat első kérdéseként. „Nem – ez egy valódi művészhotel, teljes mértékben működőképes fürdőszoba berendezéssel” – írja a válasz. A Tesla kiállítása egyenesen a hotelből érkező Banksy művekkel gyarapodott, melyek kuriózumnak számítanak a hazai és külföldi közönség számára egyaránt  és még április végéig megtekinthetők. 

  Az ismeretlenségbe burkolózó kapucnis graffiti művész, Banksy, a hazai sajtóban is egyre gyakrabban jelenik meg mostanában, hiszen Budapesten először rendeztek a műveit és munkásságát bemutató kiállítást. Habár képei egyre ismertebbek a hazai közönség számára mégis kevesen tudják, hogy Banksy pár éve Betlehemben életre hívta a „világ legrosszabb kilátású szállodáját” , melynek ablakai az Izraelt a palesztin területektől elválasztó falra néznek.  Az átfogó művészeti koncepció szerves része a fal, amely Banksy és a street art többi képviselőinek vásznaként szolgál, akárcsak a Walled Off Hotel maga, ahol Banksy és más street art művészek műalkotásait élvezhetik az ott megszálló vendégek. A gyűjtők és a Banksy rajongók által világszerte nagy becsben tartott műalkotások közül a Godot Kortárs Művészeti Intézet jóvoltából a Tesla kiállítótermében is bemutatásra kerültek innen származó művek.

  A kiállítás azonban további újdonságokkal is szolgál. A  2015-ös Dismaland kiállítás alkalmából készített limitált kiadású vászon nyomat sorozatból is láthatnak az érdeklődők a Teslába. A Dismaland szintén egy Banksy projekt (volt), egy  Bristolhoz közeli elhagyatott tengerparti kisváros strandján gigantikus méretekben felépített antividámpark, ami mindössze egy hónapig működött és ezalatt mintegy 150 ezer látogatót vonzott. A Tesla Banksy kiállítása azonban még áprilisig tart, addig is megnézhetjük,  hogy ki Banksy ma. Vállalkozó, kiállítás szervező, kurátor, filmrendező, street art művész vagy graffitis? Ki-ki kedve szerint eldöntheti a rendkívüli élményt nyújtó, Banksy elmúlt 30 évi munkásságát körbe fogó kiállítás megtekintése után.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon