MENÜ
 • Tüskékkel védekeznek a zsúfolt tömegközlekedésben

  A szingapúri állami egyetem hallgatói megoldást nyújtanának azoknak, akik kényelmetlenül érzik magu­kat a zsúfolt buszon, metrón.

  A világ második legsűrűbben lakott országában sokan arra panaszkodnak, hogy a tömegközlekedési eszközökön folyamatosan megsértik a privát szférájukat. A szorosan hozzájuk tapadó utastársak ugyanis előfordul, hogy néha egy kis fogdosást, tapizást is megengednek maguknak.

  Siew Ming Cheng találmánya e probléma hatásos ellenszerének tűnik, de valószínűleg túl radikális megoldás ahhoz, hogy bárhol is engedélyezzék a gyártását.

  spike

  Így néz ki a bizarr találmány

  A Spike Away nevű mellényből óriási műanyag szögek állnak ki, amelyek távol tartják a perverz fogdosókat. A találmány tervezőjének sokan gratuláltak, ám a kritikusok szerint a mellény csak sérülések és peres ügyek százait okozná.

  Írtunk már sok más érdekes találmányról, pl. a tablettáról, amitől ugyanúgy be lehet majd rúgni, mint az alkoholtól, ráadásul a másnaposságot is kikerülve ezzel, a bombabiztos hátizsákról, illetve létezik már robotlégy is!

  (Forrás/kép: behance)

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre