MENÜ
 • Tunézia: Apró ország hatalmas élménnyekkel

  Hiába Afrika, nem elég vad, hiába muszlim, nem elég konzervatív, egyedülálló hangulata minden látogatót elvarázsol.

  Igaz európai viszonylatban nem is minősül kifejezetten kicsi államnak, afrikai társai mellett mégis eltörpül. Különös érzése van az idelátogatónak. Partszakaszai szinte mindenütt kifogástalanok, így bátran neki lehet vágni. A helyiek többnyire vendégszeretetükről híresek, igyekeznek mindent megtenni a látogatók maximális elégedettségéért.

  Az ország nagy részét a Szahara borítja, azonban így is akad számtalan látnivaló. Többek között az egyik leggyönyörűbb maga a sivatag, éjszaka és nappal egyaránt biztosan felejthetetlen élményt kínál.

  Tunézia fővárosa Tunisz, ami mára egy hatalmas metropolisszá nőtte ki magát. A tengerpart közelsége miatt izgalmas úti cél lehet, legfőként azoknak, akik egy végtelenül nyüzsgő nagyvárosra vágynak. Egyébként nyüzsgésből semelyik tengerparti nyaralóvárosban nincs hiány, jobbnál-jobb bárok és éttermek várják a vendégeket.

  Tunisz óvárosa mindenképp egy kötelező látnivaló, keletiesen-varázslatos közegben sétálhat az ember a hatalmas múltú városrészben.

  Egyik legérdekesebb látnivaló El Jem városa, ahol a harmadik legnagyobb épségen fennmaradt római amfiteátrumot csodálhatják meg az idelátogatók. A ókori épület bejárását semmi nem akadályozza, tökéletes betekintést nyerhetnek a turisták minden apró helységbe.

  Kairouan városa is egyedülálló látnivalóval büszkélkedhet. Az Iszlám vallás negyedik legszentebb helye található itt. A kairouani mecset gyönyörű élményt nyújt. Építészeti megoldásai és egyedi ornamentikája felülmúlja a legtöbb hasonló épületet.

  Bulla Regia hatalmas földalatti palotaegyütteseivel nyűgözi le az ideérkező embereket. A különös épületek célja a szaharai élet elviselhetőbbé tétele, és a fényűző kényelem hirdetése.

  Sidi Bou Said egy képeslapra illő halászfalu, gyönyörű kék tetejű épületekkel, valóban páratlan élményt nyújtva. Tengerparti tavernái kiválóak, mindenképp érdemes egy estét eltölteni a kikötőben borozgatva.

  Matmata rengeteg barlanglakásáról híres, egyedi megoldásai és kifejezetten egyedülálló jellegzetes épületei szinte a világon mindenki számára ismeretesek. Legfőként a Star Wars filmeknek köszönheti világhírű ismertségét, így rajongóknak egyértelműen kötelező látnivaló.

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre