MENÜ
 • Túl későn mennek el a fekete nők rákszűrésre

  Egy új kimutatás szerint azért hal meg több fekete nő mellrákban, mivel sokkal később diagnosztizálják náluk a betegséget.

  A doktorok már régen felfedezték azt a különleges jelenséget, miszerint az afro-amerikai hölgyek nagyobb százaléka hal meg mellrákban, mint fehér társaik. Az okok egyelőre tisztázatlanok, habár most egy új feltételezés kelt szárnyra.

  Eddig többen gyanakodtak arra, hogy esetleg valamilyen genetikai különbség lehet a probléma, sokak szerint az egészségügyi ellátás rosszabb minősége a felelős, mások szerint pedig a fekete nők egyszerűen jobban kerülik az orvosokat, mint a fehérek.

  Egy új tanulmány szerint pedig a különbség cseppet sem javult az évek alatt, sőt – az új kutatások szerint a diagnózisok megállapításakor a fekete nők már sokkal rosszabb állapotban vannak.

  A szomorú eredmények cseppet sem lepték meg a rákos fekete nőkkel foglalkozó Sisters Network vezetőjét, Karen Jacksont, aki 20 éve küzdött meg a betegséggel.  Szervezete oktatni és motiválni akarja a fekete hölgyeket a rákkal kapcsolatban.

  “Húsz év és mindig ugyanazok a körök” – nyilatkozta az NBC News-nak – “Tudjuk, hogy mi a megoldás, a programjaink résztvevői törekednek arra, hogy a baj korán kiderüljön. De a fekete nők nagyon félnek a ráktól, sokuk gondolja úgy, hogy biztos abban fog meghalni, ezért rettegnek az eredményektől.”

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon