MENÜ
 • Tudományos tény: a gonoszok a szebbek!

  A pszichopaták általában jól néznek ki - állítja egy új tanulmány

  A Nicholas Holtzman és Michael Strube által végzett kutatás eredménye szerint a pszichopaták bizony jobban néznek ki az átlagembernél. A Washington Egyetemen végzett felmérések kimutatták, hogy azok az embertársaink, akik személyisége rendelkezik az úgynevezett “sötét hármassal” – vagyis a narcizmussal, pszichotikusság és machiavellianizmus kellemes keverékével – sokkal jobban tudnak bánni a szépészeti szererekkel és könnyebben tudják magukat vonzónak feltüntetni.

  A machiavellianizmus lényege abban áll, ha valaki olyan személyiség, aki csak saját érzéseivel törődve használ ki másokat.

  A tanulmány során 111 egyetemi hallgatót vizsgáltak meg, akiket minden nap lefotóztak teljes pompájukban. Az alanyok nagy része nő volt. A fotó elkészülte után megkérték őket, hogy mossák le magukról a sminket és öltözzenek át egy pólóba és melegítőnadrágba, a hosszú hajjal rendelkezőknek pedig lófarokba kellett kötniük frizuráikat. Ezután újabb fotót készítettek róluk.

  Az alanyok ugyancsak részt vettek egy személyiségi teszten is, mely kiemelten kezelte a sötét hármas jelenlétét, további a közeli rokonoktól, barátoktól információkat gyűjtöttek be a vizsgált emberekről, hogy külső képpel is rendelkezzenek. Ezek együttesével tudták kompletten összerakni, hogy ki milyen személyiséggel rendelkezik.

  Az összegyűjtött képeket ezek után egy kisebb csoport rangsorolta a külsőségek és vonzóság szerint. Az eredményekből végül kiderült, hogy azok, akiket az emberek vonzónak tartottak tipikusan azok az alkatok, akik rendelkeznek a sötét hármassal, míg a kevésbé vonzó személyek általában a személyiségi teszteken is alacsony pontszámokat értek el.

  A második fotókat rendszerezve – melyeken az emberek smink nélkül, hétköznap ruhákban voltak – viszont nem különültek el egymástól a sötét hármassal rendelkező gonosz alanyok.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon