gyerek babzsák

Tudnivalók a gyerek babzsákfotelekkel kapcsolatban

Bár a lurkók előszeretettel játszanak a földön vagy a szőnyegen ücsörögve, de azért valljuk, sokkal nyugodtabbak lennék, hogy ha ezt inkább egy kényelmes, a gerincüket megfelelően megtámasztó babzsákfotelben tennék meg, amely igazi jolly jokerként funkcionál a gyerekszobában.

Amellett, hogy jókat lehet rajta bóbiskolni, nagyon kényelmes meseolvasáskor, illetve mesenézéskor, arról nem is beszélve, hogy egy plusz játszóteret jelent a gyermekek számára.

Manapság már igazán széles a választék belőle

Bár a babzsákfotel az 1968-as megalkotáskor csupán egyetlen egy formában volt kapható, de manapság már különféle alakzatban, színben és méretben kerül gyártásra, amely igazán megkönnyíti a dolgunkat.

Továbbra is népszerű a klasszikus körte formájú verzió, amelynek az ülőfelülete normál ülő helyzetben a gerincet és a fejet is segít megtámasztani. De a szülők előszeretettel választják a négyzet alakú kis puffokat is, mivel a kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt kényelmesek lehetnek.

Ám véleményünk szerint az abszolút befutó a kör alakú gyerek babzsákfotel, amelyben a picúrok akár el is alhatnak, hiszen olyan puhán öleli körbe a testüket, hogy ha bele ülnek, akkor egyből lustálkodásra hívogatja őket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő babzsákfotelt?

A babzsákfotel kiválasztásakor a legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a gyermekünk mérete. A legtöbb webáruházban a gyerek babzsákfoteleket általában kétféle verzióban kínálja, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A kisméretű fotelek 0-4 éves korig, a közepes méretű változatok pedig 4-16 éves korig ajánlottak.

De persze ez nem azt jelenti, hogy ne választhatnánk neki felnőtteknek való méretet. Biztosan élvezni fogja, hogy egy valóban gigantikus méretű babzsákfotelben heverészhet, és szép lassan belenő majd.

Emellett nem árt leellenőrizni még azt is, hogy elfér-e majd a fotel a tervezett helyén. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy kikeressük a kiszemelt termék leírásában szereplő méretet, és egy mérőszalag segítségével kivágunk papírból egy akkora formát, ami lefedi ezt az értéket.

Végül a huzat anyagáról sem feledkezhetünk meg!

Olyat kell választanunk, amely kellemes tapintású, elegáns megjelenésű, de mindeközben időtálló és könnyen tisztítható. Ennek köszönhetően ugyanis marad a kompromisszum nélküli, pazar kényelem.