MENÜ
 • Tóth Gabi színésznővé válik a Győri Nemzetiben

  Tóth Gabi nekünk nyilatkozott először színésznői debütálásáról

  Hamarosan bemutatják a Győri Nemzeti Színház új darabját, a Finitót, mely premierjének közönsége a színház társulatának arcai között egy másik, ismerős arcot is felfedezhet – Tóth Gabit, aki életében először próbálta ki magát színésznőként.

  A Forgács Péter rendezésében született darab Gabi szavaival élve „egy rímbe írt tragikomédia, ami erős túlzásokkal mutatja be Magyarországot.”

  Az énekesnőt még tavaly, a győri Médiabálon kérték fel Tigris Niki szerepére, amire  vadóc énekesnő azonnal igent mondott. A karakter közel áll Gabihoz, hiszen egy vérbeli, dögös díva, óriási hanggal, igaz, Gabival ellentétben Nikit a darab szerint már messze elkerüli a siker és élete éppen vakvágányon fut, mely Tóth kisasszonyról – aki a tavalyi évet díjak átvételével töltötte – ez nem igazán mondható el.

  „Tigris Nikit játszom, az egyik főszereplőt, aki egy bukott popdíva. Berúg, szexel, énekel, nyomul és mindent csinál. Egy negatívabb karakter, viszont rendkívül tehetséges és nagyon vissza akar jutni a showbizniszbe.”

  Bár nem volt sose álma színházban játszani, elmondása szerint mindig is tudta, hogy egyszer kipróbálhatja magát a világot jelentő deszkákon – igaz, kiemelte, hogy az nem volt mindegy, hogy az első felkérés honnan érkezik.

  „Az életemmel valahogy úgy vagyok, hogy mindig tudom, hogy mi fog történni. Tudtam, hogy egyszer felkérést kapok egy színházban, de nem volt mindegy, milyen színházban. A Győri Nemzeti Színházban felkérést kapni pedig nem semmi. Jó látni, hogy végre itt van pénz és adnak a minőségre.”

  Bár Gabi elmondása szerint először a szövegtanulástól félt a legjobban, de hamar kiderült, hogy sokkal nehezebb feladat lesz levetkőzni eredeti szakmájának szabályait.

  „Nagyon testhezálló a szöveg, könnyen megtanultam. De iszonyú nehéz a darabbal és az egész színházi világgal azonosulni, mert mindent az ellenkezőjeként kell csinálni. Ki kell zárni a közönséget én pedig a munkám által a közönségből táplálkozom.  Nagyon melós dolog volt, hogy ne fordítsak hátat, hogy jól mondjam, hogy hangosan beszéljek. Egyszerűbbre számítottam, sokszor voltak is gondolataim, hogy úristen te, hülye mit vállaltál. De már nem vagyok ideges, csak izgatott a premier miatt. Jók a poénok, félek, hogy ne nevessem el magam. A színészek is azt mondták, hogy ez egy nehéz darab, így beledobtak a mély vízbe, de ,úgy érzem jól helytállok.”

  Minden kezdet nehéz, ezt pedig maga Gabi is megtapasztalhatta, hiszen nem csak a színésznői nehézségeket kellett megszoknia, hanem egy új várost és egy új közeget is.

  „Nehéz volt beilleszkedni, mert ez egy zárt közösség, ebből voltak is problémák. Sírdogáltam, honvágyam volt, de nagy lány vagyok. Ha majd tapsolni fognak, azt fogom érezni, hogy megérte és már nagyon fog hiányozni a Győri Nemzeti. Sok támogatást kaptam a rendezőtől, Forgács Pétertől és a színészektől is.”

  A színészi karrier pedig valószínűleg még korántsem ért véget – igaz, a színpad helyett a következő cél a filmstúdiók lennének – de előbb mindennél fontosabb a zenei karrier.

  „Ami még nagy álom az egy filmszerep valami klasszikus filmben, egy jó magyar vígjátékban. De most koncerteket és lemezt akarok, szóval ez későbbre marad.”

  Az énekesnővel készült interjúnkat hamarosan megtekinthetitek a TeátRummal című színházi műsorunkban.

  A Finito című darab január 26-tól lesz megtekinthető a Győri Nemzeti Színházban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon