MENÜ
 • Történelmi pillanat: Michelisz Norbié a pole

  Norbi történelmet írt a WTCC-n

  Benépesült a Slovakia Ring, a WTCC és az ETCC mezőnye mellett nem csak szlovákok érkeztek, de sok külföldi, köztük magyarok is szurkolhattak Michelisz Norbinak és Wéber Gábornak.

  Hatalmas hőség fogadta a pályán ma az oda látogatókat, az időjósok 30 fokot jósoltak, de az aszfalt ha magába szívja a meleget, 40-50 fokra is hevítheti a pálya közelében a levegőt.

  A Zengő Motorsport színeiben indult a két magyar, a délelőtti első szabadedzésen nem túl sok szerencsével. A bemelegítő edzést meg is kellett egyszer piros zászlóval szakítani, mert Tiago Monteiro Seat-ja megállt a pálya szélén, majd az újraindítást követően hirtelen mindenki egyszerre özönlött a pályára. A leggyorsabb a Seatos Oriola lett, Norbi a 11.-ként ért be, Wéber Gabihoz pedig nem volt túl kegyes Fortuna, meglátogatta a kavicságyat, de szerencsére nem sérült meg az autója, viszont nem tudott egy tisztességes gyors kört sem futni.

  A második szabadedzés már szerencsésebbnek bizonyult. Ebédidőben vágtak neki a közel 6 kilométer hosszú pályának. Ahogy az idő telt, egyre jobb kört futottak a mezőny pilótái, így volt ezzel Michelisz és Wéber is, körről körre egyre gyorsabban teljesítettek. Norbit 8.-ként intette le a kockás zászló az edzés végén, Gabi pedig csak a 21. helyre elegendő teljesítményt nyújtott. Az élen a Chevrolet Cruze-zal Alain Menu állt.

  A délelőtt folyamán Norbinak a beállításokkal akadtak gondjai, de a csapat bizakodó, a délutáni időmérőn jó eredményre számítottak. Wéber Gabi a kicsúszásról elmondta, hogy ezt csak magának köszönheti, a kanyar bejáratához túl nagy sebességgel érkezett meg, így esélye sem volt bevenni azt. Az autója nem sérült meg, de a beállításokra már nem maradt idő, így a második szabadedzésen ez megmutatkozott.

  A szabadedzések után viszont eljött a nagy pillanat, az időmérő jelentette a nap fénypontját. Itt már mindenki előhúzhatta a nyulakat a kalapból, nincs mellébeszélés, bele kell adni apait-anyait. A valós erőviszonyok is megmutatkozni látszottak, a Slovakia Ringet pedig felavatták.

  A Q1 20 perces szakasza piros zászlóval ért véget, Franz Engstler csúszott ki, ezért meg kellett szakítani az edzést. Az utolsó gyors körüket nem tudták már befejezni a versenyzők. Itt Norbi a 8., Gabi a 20. helyen végzett.

  A Q2 elején Michelisz Norbi egyből az élre állt, mégpedig a hétvége eddigi leggyorsabb idejét futotta meg. Ezzel a többieket állva hagyta, a leintés pillanatáig csak próbálták ennél gyorsabban megtenni azt az egy kört, de sikertelenül. Norbi tehát történelmet írt, megszerezte saját maga és a magyar autósport történetének első világbajnoki pole-pozícióját, egyben a WTCC első Slovakia Ring-i versenyének első rajtkockáját is.

  Michelisz Norbi: “A hungaroringi futam előtt ez az utolsó megmérettetés, de szinte ezt is hazai futamomnak nevezhetném. Az első szabadedzésen sajnos nem sikerült rátalálnunk a helyes beállításokra, küzdöttünk a szituációval. A második bemelegítés sem indult jól, továbbra sem értettük, mi lehet a gond. Az edzés végére azonban találtunk valamit, ami ígéretesnek tűnt, de még nem voltunk teljesen biztosak abban, hogy jó lesz. A győzelem akkor is hatalmas meglepetés mindannyiunk számára. Az időmérőn, a Q1-ben aztán már éreztem, hogy valamit nagyon eltaláltunk, de megelégedtünk a biztos továbbjutó nyolcadik helyezéssel. A Q2-ben aztán sikerült szorosan Muller mögött haladnom, ezzel talán egy tizedet nyertem az időmön. A pálya nagyon tetszik nekem, kicsit hasonlít Brnóra, tele gyors és közepesen gyors kanyarokkal. A cseh pályát szeretem, így a hasonlóság előnyt jelenthet vasárnap, akárcsak a meleg, mert ilyen körülmények között talán a miénk a leggyorsabb autó jelenleg a mezőnyben.”

  ¤*¨’¨*¤.¸¸…¸.¤*¨’¨*¤.
  \¸.¤Szép volt Norbi!*¨*¤.
  .\¸.¤*¨’¨*¤.¸¸¸.¤*¨’¨*¤.
  ..\
  ☻/
  .▌
  / \

  Gratulálunk Norbi!

  Holnap futam, reméljük, hasonlóan jó eredménnyel sikerül!

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon