MENÜ
 • Tornádó pusztít az Egyesül Államokban

  Hatalmas tornádó szedi áldozatát az Egyesül Államok középnyugati és déli részén: a hatóságok egyelőre 28 halottról tudnak, egy 1900 fős város pedig teljesen elpusztult.

  Péntek délután hat amerikai államban tizenkilenc figyelmeztetést adtak ki, mielőtt végigsöpört volna a tornádó a térségen. A legsúlyosabb károk közép-nyugaton, Indianában és Kentuckyban keletkeztek: az előbbi államban tizennégy, az utóbbiban tizenkét halálos áldozatot követelt a vihar. Például az Indiana állambeli 1900 lakosú Marysville-t a földdel tette egyelővé a szélvihar, és a közeli Henryville-ben is nagy károkat okozott.

  Alabama államban golflabda nagyságú jégeső esett, míg Huntsville közelében a vihar megrongálta egy börtön tetejét, de senki nem szökött, illetve sérült meg. A térségben a tornádóveszély miatt számos iskola és felsőoktatási intézmény zárva maradt. A déli államokban, köztük Alabamában és Tennesseeben nem történtek akkora károk, de ezeket a helyeken is sok épület megsérült.

  A meteorológiai szolgálat szerint féltucatnyi tornádó pusztít a térségben, és több mint 15 forgószél alakulhat ki, mindegyik kelet felé, az Appalache-hegység irányában vonul. A szolgálat azt javasolja, hogy ha valaki a viharok közelében találja magát, azonnal keressen menedéket.

  Forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon