MENÜ
 • Többet vadásznak macskáink, mint gondolnánk

  Találtunk már a lábtörlőnkön elejtett kismadarat, vakondot vagy békát? Örültünk neki, hogy macskánk minket ajándékoz meg az elejtett zsákmánnyal? Ez valójában csak a jéghegy csúcsa...

  Míg kedvenc cicusunk ölünkben dorombolva ártalmatlan háziállatnak tűnik, valójában a kutatók szerint többet vadászik, mint azt hinnénk. A kutatók megállapították, hogy egy átlagos macska, amelyik a szabadban él, átlagosan heti három-öt alkalommal vadászik sikeresen. A prédák harminc százalékát az állat azonnal megeszi, a maradék hetvenet pedig egyszerűen otthagyja, ahol elejtette.

  Eddig azt hitték, a macskák csupán alkalmanként vadásznak, de Kerrie Anne Lloyd vezetésével a Georgia Egyetem állatviselkedést vizsgáló kutatócsoportja, miután hatvan macskára erősített kamerával figyelte az állatokat egy hónapig, más felfedezésre jutott. A kedvencek nagy része a gyíkokat, különböző kisebb kígyókat, békákat és vakondokat vette célba, de egyéb rágcsálók is szerepeltek az áldozatok között. A madarakat mindössze tizenkét százalékuknak sikerült elkapnia, mivel a repüléssel gyorsan el tudtak menekülni a zsákmányállatok.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon