MENÜ
 • Több százan evakuáltak a franciaországi csodabarlangból

  Huszonöt éve nem volt ilyen áradás a Lourdes-ban, a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelyénél. Ezúttal különböző nemzetiségű zarándokot, valamint csodás gyógyulást remélő betegeket evakuáltak.

  A franciaországi Lourdes szállodáiból katolikus zarándokok százait kellett evakuálni, miután a nagy esőzések miatt kilépett medréből a Gave de Pau folyó.

  “Az ár teljesen elöntötte a város déli részét. Legalább huszonöt éve nem volt ilyen borzalmas áradás itt” – tudatta a polgármesteri hivatal válságcsoportjának egyik tagja, aki azt is elárulta, hogy a legszentebb épület, a bazilika eddig szerencsére nem szenvedett károkat annak köszönhetően, hogy egy dombra épült. Ugyanakkor a massabielle-i barlangot – ahol a katolikus hívók szerint 1858-ban Szűz Mária megjelent Bernadette Soubirous-nak, egy egyszerű parasztlánynak – három méter magasan borította el a víz.

  Lourdes a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelye, évente több mint hatmillióan keresik fel. Számos, a katolikus egyház által csodának elismert gyógyulás kötődik az itt található szentélyekhez, amelyeket most lezártak, de a hírek szerint hamarosan kinyitják azokat.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon