MENÜ
 • Több mint egymillióból él hivatásos koldusként

  A 37 éves férfi mocskos, szakadt ruhában kéreget egy karton papírral kezében, amin az áll: éhes és nincs otthona. Pedig ez közel sem igaz... A nyolc órás "műszak" után ugyanis vígan hazabandukol tele pénztárcával a segélyből származó lakásába.

  A nem mindennapi életet élő férfi “munkaideje” reggel kilenckor kezdődik és nyolc órával később már hazafelé tart. Hihetetlen, de sikeresen megél abból, hogy pénzt kér másoktól.

  A 37 événél idősebbnek tűnő, de nem a hajléktalanság, hanem az alkohol miatt viharvert Simon Wright csinos kis vagyont szed össze évente profi koldulásból: átlagosan úgy havi másfél millió forintnak megfelelő angol fontot tesz zsebre. Jobb napokon akár 300 fontnyi adomány is összejön neki, írja a Daily Mail, ez átszámítva kerek százezer forint.

  A férfi mindent megtesz, hogy sikeres legyen a koldulás: ruházata és ábrázata olyan viharvert, akár egy valódi hajléktalané, egy hálózsákon tanyázik, mintha abban aludna, kutyája is van, és egy pályaudvar melletti bank előtt szokott üldögélni, ahol rengeteg ember megfordul, akik mindig vetnek neki egy-két fontot.

  Amikor a napi munkaideje lejár, Wright szépen besétál a közeli pékségbe, a sok aprót ropogós bankóra váltja, és szépen hazasétál. Merthogy még véletlenül sem hajléktalan: takaros szociális lakásban éldegél, amit az állam segélyként utalt ki neki.

  Szomszédai nem meglepő módon gyűlölik, és régóta panaszkodnak rá, hogy hangos, agresszív, és antiszociális. Ám most vége az édes életnek: Wright nemrég lebukott. Miután kiderül, hogy hazudott a szociális helyzetéről, eltiltották a koldulástól. Amennyiben megszegi a törvényt, akár ötéves börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

  Ajánló

  Ilyen volt a 2019-es Life Ball

  Különleges szuperprodukciót jelentett be az EFOTT

  Indul a 7. MOL Nagyon Balaton