MENÜ
 • Tízezer üveg bort találtak egy elhagyott házban

  Tízezer palacknyi Chateau Lafite Rothscild vörösbort találtak egy elhagyatott házban Kínában. A bor a világ egyik legdrágábbika, összesen mintegy hárommilliárd forintot ér a gazda nélkül maradt rakomány.

  A Chateau Lafite Rotschild a világ egyik legdrágább bora. Ezért is lepődött meg erősen az a kínai férfi, aki kilenc év után először lépett be régóta üresen álló házába és szembesült a lehetetlennel: tízezer palacknyi vörösbor várta a nappaliban.

  A tulajdonos, mivel nem tudta, honnan kerültek oda az italok, azonnal értesítette a rendőrséget és a kihallgatás során elmondta, mivel kilenc évvel ezelőtt az ország másik felére költözött, mindeddig a háza felé sem nézett, most azonban úgy döntött, eladja az ingatlant, ezért ment vissza. Akkor találta a temérdek mennyiségű bort.

  A rendőrség egyelőre nem csak azt vizsgálja, hogy honnan kerülhetett oda a méregdrága ital, hanem azt is, hogy egyáltalán eredeti vagy hamisítvány-e. Jó kínai szokás szerint ugyanis a koppintás nem áll meg az európai és amerikai ruházati márkáknál, hanem például pontosan a Chateau Lafite Rotschild miatt is robbant már ki botrány kínai borüzemek és a francia termelők között, hiszen a kínaiak megszólalásig hasonlító változatot hoztak létre a világ egyik legexkluzívabb italából, ami a Rotschild család pert is nyert ellenük.

  Mindenesetre ha eredeti Rotschild borokról beszélünk, akkor a tízezer üvegnyi vörös nedű körülbelül hárommilliárd forintot ér.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon